Opak: Tüm felaket senaryolarına rağmen

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, Türkiye'nin geçen yılı çalkantılara rağmen yüzde 4 büyüdüğünü bu yıl da yüzde 4.3 büyümeyi sürdürdüğünü anlattı.

Opak: Tüm felaket senaryolarına rağmen
Opak: Tüm felaket senaryolarına rağmen
GİRİŞ 12.07.2014 23:33 GÜNCELLEME 12.07.2014 23:33

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "Geçtiğimiz yılın çalkantılı dönemine rağmen yılı yüzde 4 büyüme ile kapatan ülkemiz bu yılın başında da yine felaket senaryolarına rağmen ilk çeyreği yüzde 4.3'lük büyüme ile kapattı. Eğer farklı bir senaryo gelişmezse biz bu yılın içerisinde de geçtiğimiz yıldan daha düşük bir büyüme beklemediğimizi ifade etmek istiyoruz" dedi.

Olpak, MÜSİAD Eskişehir Şubesi tarafından Atatürk Lisesi bahçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemini vurguladı.

MÜSİAD olarak kadim değerlere her ortamda sahip çıkmaya çalıştıklarını belirten Olpak, şöyle konuştu:

"Genel merkezimizde 20 şubemizin katılımıyla, sayın başbakanımızında teşrifiyle 40 bin kişiyle iftarımızı açtık. Ancak bu güzellikler yaşanırken adeta imtihan edilircesine bırakın akan kanı durdurmayı, oruç ayına bile aynı günde başlamayı başaramayan İslam dünyasındaki dağınıklık sebebiyle ramazan ayında da üzüntü içerisindeyiz. Ortadoğu kaynayan bir kazan. Geçtiğimiz yılın çalkantılı dönemine rağmen yılı yüzde 4 büyüme ile kapatan ülkemiz bu yılın başında da yine felaket senaryolarına rağmen ilk çeyreği yüzde 4.3'lük büyüme ile kapattı. Eğer farklı bir senaryo gelişmezse biz bu yılın içerisinde de geçtiğimiz yıldan daha düşük bir büyüme beklemediğimizi ifade etmek istiyoruz. Elbette bu gelişmeler olurken ülkemizin elde etmiş olduğu refah artışına Eskişehir'in olumlu katkısı da son derece önemli. Son 10-12 yıllık süreç içerisinde dış ticaret hacmi yaklaşık olarak 5 kat artarak bir buçuk milyar dolara ulaşmış ve bundan daha önemlisi de geçtiğimiz yıl 130 milyon dolar dış ticaret fazlası vermiş Eskişehir."

Türkiye'nin huzur, güven ve istikrarı öncelikleri arasında

Önümüzdeki yıl, MÜSİAD'ın kuruluşunun 25'inci yılını kutlayacaklarını aktaran Olpak, yurtiçinde 78, yurtdışında da 56 ülkede, 150 temsil noktasına ulaştıklarını belirtti.

Türkiye'nin huzur, güven ve istikrarının öncelikleri arasında olduğunu ifade eden Olpak, şöyle devam etti:

"İlk defa milletimizin tercihi ile gerçekleştirilecek bir oylama ile yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin milletimizin sağduyusu ile en doğru şekilde gerçekleşeceğinden eminiz. Ancak bu gerçekleştikten sonra mevcut kuvvetler ayrılığı sisteminin içerisinde yaşanan kargaşanın da bundan sonraki süreç içerisinde tekrar masaya yatırılmasının, cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra ülkemizin önünde önemli bir gündem maddesi olduğunu düşünüyoruz. Biz MÜSİAD ailesi olarak, modern fakat acımasız dünyanın dar kalıpları ile hareket etmeyen, sadece rekabet ederek değil aynı zamanda paylaşarak büyümeyi, sürtüşerek değil anlaşarak hareket etmeyi kendisine hayat tarzı edinmiş insanlarız. 'Sadece benim olmalı' ya da 'ben varsam başkasına hayat hakkı tanımam' demeyip 'birlikten güç doğar' demeyi ilke edinmiş gönül dostlarıyız."

MÜSİAD Eskişehir Şube Başkanı Vahap Satıcıoğlu ise üretimi ve üreticileri artırarak bunları yurt içi ve dışına pazarlayan toplumların hep geliştiklerini bildirdi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Hasan Gönen ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un da katıldığı iftar programı yapılan duanın ardından sona erdi.

KAYNAK: AA