Bakan Zeybekçi'den yeni teşvik açıklaması

Ekonomi Bakanı Zeybekci, verilecek teşviklerin devletin sırtına yük getirmeyeceğini, belirterek teşvikli 3 alanı açıkladı.

Bakan Zeybekçi'den yeni teşvik açıklaması
Bakan Zeybekçi'den yeni teşvik açıklaması
GİRİŞ 05.07.2014 20:44 GÜNCELLEME 05.07.2014 20:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Zeybekci, Denizli Sanayici, Tüccar ve İş Adamları Platformu'nun Çamlık Ofis'te düzenlediği toplantı öncesi basın açıklaması yaptı.

Türkiye'de tekstil ve konfeksiyonun binlerce yıldır olduğunu, binlerce yıl da olacağını kaydeden Zeybekci, "Sadece formatı, şekli, moda, marka ve katma değeri değişecektir. Tabi ki Denizli'de başka sektörlerin olmasını ve oluşmasını sonuna kadar destekliyoruz" dedi.

Denizli'de 15 yıl önce toplam ihracat, istihdam ve ekonominin yüzde 70'ini tekstilin temsil ettiğini belirten Bakan Zeybekci, şöyle konuştu:

"Bugün bunun yüzde 40'ların altında düştüğünü biliyoruz. Bu süreçte böyle devam edecektir. Denizli başka sektörlere geçerek başka sektörlerde öne çıkacak. Metalde, mermerde, madende, travertende, elektrikte, yüksek teknoloji ürünlerinde cam ve cam eşyada, turizmde, sağlık turizminde, tarım ve tarıma dayalı sanayide. Denizli bütün bu avantajları değerlendirecek."

Ar-Ge destekleri

İstihdamda "yüz güldüren" sektörleri çok farklı algıladıklarını söyleyen Zeybekci, Türkiye ihracat kombinasyonunda yüksek teknolojiyi yüzde 3'lük oranından yüzde 20'ler seviyesine taşımak zorunda olduklarını ifade etti.

Türkiye'nin geleceğinde istihdam, milli gelir, kalkınma, büyüme ve bu alanların üzerine inşaa edilen kalite ve teknoloji anlayışının hakim olacağını kaydeden Nihat Zeybekci, "Bu anlayışla bilindiği gibi Ar-Ge destekleri vardı. Ar-Ge desteklerinde 50 kişilik sınır vardı. Şimdi bu sınırı 30'a düşürdük. Türkiye'nin tamamında 150 Ar-Ge desteği alınmış. Bu son derece cılız bir kıpırdanmadır. Bu binlere hatta on binlere çıkmalıdır. Onun için sınırı 30 yaptık. Şimdi Ar-Ge'ye verdiğimiz desteği artık moda ve tasarıma da vereceğiz" dedi.

İhracat yapacağını söyleyen herkesi 5. bölge teşviklerinden yararlandırmayacaklarını söyleyen Bakan Zeybekci, şöyle konuştu:

"Ama belirli miktar kriterleri koyacağız. O kriterleri belirli süre içinde taahhüt edenlere, ihracatı gerçekleştirmek şartıyla 5. bölge teşviklerinden yararlanmasına fırsat yaratmak için üzerinde çalışıyoruz. Yani her fırsatta biz yatırımlarımızı desteklemek ve teşvik etmek istiyoruz. Bahane arıyoruz kısacası. Bu verilecek teşviklerde hazinenin veya devletin sırtına yük getirecek teşvikler değildir. Önce yatırım, üretim, ihracat ve ondan sonra teşvik gelecek. Bu mantıkla çalışacağız."

Zeybekci ,Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili, "Bu süreçteki asıl hedefimiz, Cumhurbaşkanı adayımızı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak seçtirmektir. Hedefimiz budur. Ondan gayrı partimizin söylediği bütün emirlere itaat ederiz ve verdiği bütün görevleri sonuna kadar yerine getiririz" dedi.

Toplantıya Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Recep GÜLER 9 yıl önce Şikayet Et
    Otomobiller için Hurda teşvik yasası.... Otomobiller için''1993 modeller dahil''Hurda araç yasası,,çıkartılmadan Otomobil sektörü düzelmez!2014 haziranında çıkacaktı ama gık yok(((
    Cevapla