Bursalı işadamlarından siyasetçilere çağrı

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, Türk ekonomisinde istikrar yolunun siyasi uzlaşıdan geçtiğini söyledi.

Bursalı işadamlarından siyasetçilere çağrı
Bursalı işadamlarından siyasetçilere çağrı
GİRİŞ 02.07.2014 00:22 GÜNCELLEME 02.07.2014 00:22

Siyasi kutuplaşmaların her zaman ekonomi dünyasını yaraladığını belirten Baylan, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi politikacılara ve iş adamlarına birlik çağrısında bulundu. 

BUSİAD'ın Kültürpark Altınceylan'da düzenlediği iftar yemeği, Bursa'nın önde gelen politik figürlerini ve iş adamlarını buluşturdu. 2014 verileri ışığında Türkiye ekonomisi üzerine değerlendirmelerde bulunan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, yemeğin açılış konuşmasını yaptı. Türkiye'nin ekonomik büyüme rakamlarının daha da artabileceğini, bu durumun sağduyulu uzlaşıcı siyasilerin elinde olduğunu ifade eden Baylan, "Türkiye ekonomisi şu an yüzde 4 bandına takıldı. Yüzde 4 büyüme bandı bu ekonomik ortamda bazı ülkelerle mukayese edildiğinde başarı olarak görülebilir. Ama genç nüfusun yoğun olduğu cari açığın büyük olduğu bir ülke için yeterli olmadığını biliyoruz. Bu bandı aşmak için yapısal değişiklikler yapmazsak kalıcı bir etki elde edemeyiz. Bu siyasi ortam yumaşamadan, üretim faktörlerini değiştirmeden, işgücüne katılım profilini yükseltmeden büyümeyi arttırmak mümkün değil. Taraflara ayrılarak beyanlarda bulunmak yerine meselenin kalıcı çözümüne odaklanmak çok önemli. Alınacak tüm ekonomik tedbir ve dış politika kararlarının günü kurtarmak yerine uzun süreli getirileri kapayacak şekilde olması ülkenin menfaatinedir" diye konuştu

"AİLE ORTAMINDAKİ HOŞGÖRÜ DEVLET KADEMELERİNE DE YANSIMALI"

Her kesimi kucaklayabilecek kapasitede devlet adamı profilinin kendileri için en makul yönetici olacağını dile getiren Baylan, "Toplumun en küçük birimi olan aile idaresinde yaşadığınız huzur ve hoşgörü duygularının, mahalli yönetimden başlayarak devlet yönetimlerine yansıması çok önemlidir. Siyasi geçmişimize baktığımızda yaşadığımız çekişmeler, bizleri sonu gelmez hesaplaşmalara yönlendirmektedir. Bu durumu aşabilmek için ağustos ayında önümüzde güzel bir sınav var; cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşıyor. Devlet adamlığı yapacak birikime sahip, yapacağı görev süresinde herkesi kucaklayacak ve her bireyin takdirini kazanmayı amaç edinen her adayın başımızın üstünde yeri vardır. Seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL