Merkel ve Elvan birlikte kurdela kesti

Berlin Havacılık Fuarı'nın bu yılki gösteriminde Türkiye, ortak ülke statüsünde katılım sağladı. Fuarda Almanya Başbakanı Angela Merkel, açılış kurdelesini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile birlikte kesti.

Merkel ve Elvan birlikte kurdela kesti
Merkel ve Elvan birlikte kurdela kesti
GİRİŞ 20.05.2014 21:57 GÜNCELLEME 20.05.2014 21:57

Dünyanın en önemli havacılık ve uzay fuarlarından biri olan Berlin Havacılık Fuarı'na Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir katıldı. Türkiye, fuara ayrıca TSK'ya ait iki adet F-16 (Solo Türk), bir adet C-160, iki adet F-4 ve bir adet AEW uçağıyla katılım sağladı.

Fuarda açılış konuşmasını yapan Bakan Elvan, "Berlin Havacılık Fuarı kapsamında burada bulunmak benim için büyük bir onur. Berlin Havacılık Fuarı'nda partner ülke olmamız konusundaki büyük memnuniyete sahibiz. Almanya, Türkiye'nin en önemli müttefiklerinden biri konumunda bulunuyor. İki ülke birçok alanda ikili ilişkilere sahip, özellikle de savunma alanında. Bunun yanında Almanya Türkiye'nin en önemli ticari partneri. Almanya ile ticaret hacmimiz 30 milyar euronun üzerinde" dedi.

2008 yılında yapılan savunma alanındaki işbirliklerine de değinen Elvan, bu anlaşmalarının savunma alanındaki ilişkileri geliştirdiğini belirtti. Elvan ayrıca, "Almanya ile savunma alanında yapılan projelerin toplam değeri 2 milyar eurodan 4 milyar euroya ulaştı. Bugün 17 savunma sanayi şirketi Havacılık Fuarı'nda yer alıyor" diye konuştu.

Almanya Başbakanı Merkel ise, "Keşke sizleri daha rahat bir zamanda karşılayabilseydim. Ülkenizde yaşanan maden felaketini duyduk ve düşüncelerimiz yakınlarını kaybedenlerle. Böylesine bir olay sonrası normal hayata dönmek kolay değil. Türkiye bu fuarda uzun soluklu bir katılımcı oldu ve havacılık sektöründe yaptığı yeniliklerle herkesi etkilemeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Berlin'de 20-25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Berlin Havacılık Fuarı'na 40 ülkeden bin 200 firma, 230 bin katılımcı ve 3 bin 600 medya mensubunun katılması bekleniyor. Fuarda pek çok havacılık şirketi, teçhizat, teknik bakım şirketleri ile sertifikasyon kuruluşları başta olmak üzere havacılık ve uzay faaliyetleri yürüten firma ve kuruluşlar stant açacak. Fuarda açılış töreninde ve halk günlerinde F-16 Solo Türk savaş uçağının da gösteri yapması bekleniyor.

KAYNAK: DHA