116 milyar dolarlık çılgın teklife red!

ABD'li ilaç şirketi Pfizer, AstraZenaca'yı satın almak için teklifini 116 milyar dolara çıkardı. Ancak bu teklif de kabul edilmedi.

116 milyar dolarlık çılgın teklife red!
116 milyar dolarlık çılgın teklife red!
GİRİŞ 19.05.2014 14:35 GÜNCELLEME 19.05.2014 14:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İngiliz ilaç şirketi AstraZenaca, sektörün devi Pfizer'ın yeni satın alma teklifini de reddetti.

Daha önce Pfizer AstraZenaca'yı 106 milyar dolara satın almayı teklif etmiş ancak reddedilmişti. Bu gelişmenin ardından Pfizer, AstraZenaca'ya "son teklif" olarak 116 milyar dolar önermişti. Ancak bu miktar da AstraZenaca yönetimi tarafından kabul edilmedi. Pfizer'ın teklifinin hisse başına 92 dolara denk geldiğini belirten AstraZenaca, masaya oturmak için hisse başına en az 99 dolar istediklerini belirtti. Satın alma teklifinin reddedilmesinin ardından AstraZenaca hisseleri yüzde 13 değer kaybetti.

YORUMLAR 2
  • Erkan 9 yıl önce Şikayet Et
    Yeni dünyanın çoklu kuşatma taktiği. İlaç devleri, bu kadar bonbon şekeri gibi ilacı bizim gibi düşünmeyen toplumlara satıyorlar. Avrupada marketten al tarzı yok !!! sadece geçici sağaltımla hastaları ölene kadar sağmal inek gibi görüyorlar. Onun için yeni hastalıklar üretiliyor labaratuvar ortamında
    Cevapla
  • dudu durdu 9 yıl önce Şikayet Et
    pfizer katolik kilisesinin. kilisenin topladığı paralarla kurduğu şirketlerden muhtemelen. gülen papaya taktik almaya mı gitti acaba?
    Cevapla