TÜSİAD: Soma kabul edilebilir değil

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Manisa Soma'daki maden faciası nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

TÜSİAD: Soma kabul edilebilir değil
TÜSİAD: Soma kabul edilebilir değil
GİRİŞ 14.05.2014 13:45 GÜNCELLEME 14.05.2014 13:56
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

TÜSİAD'ın mesajında şunlar ifade edildi:

"Tüm Türkiye'yi yasa boğan bu patlama sonunda hayatını kaybeden madencilerimize Allah'tan rahmet, kederli aile ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında yaşanan patlama ile Türkiye çok sayıda evladını kaybetmiş, yüzlerce ailenin ocağına ateş düşmüştür. Ölüm ne madencinin alın yazısıdır ne de ölümle sonuçlanan bu felaket madencilik mesleğinin bir gereğidir. Türkiye'nin ölümcül iş kazalarında geldiği nokta kabul edilebilir bir durum değildir. Bu tür acıların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemler ivedilikle hayata geçirilmelidir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • erdobay 9 yıl önce Şikayet Et
    pinto. Sizler bu ülkenin kangirenisiniz. Milet szin gbi iki yüzlülerden kurtulursa refaha çabuk erişir. Ama sizler ülkenin karışması için ieytanla bile işbirliği yaparsınız. timsah gözyşlılar
    Cevapla
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    67 MİLYON BU OLAYA ÜZÜNTÜ DUYUYOR,LAGALUGA YAPMANIN ANLAMI YOK.EĞER MADENCİLERİ ÇOK DÜŞÜNÜYORSAN GERİDE KALANLARA BİR KAÇ MİLYONCUK YARDIM YAPIVERİN TÜSİAD OLARAK.. Ortada bir vaka var,hayatını kaybetmiş insanlar var.Hepsine Allah rahmet eylesin.Kabul etsen ne yazar,etmesen ne yazar.Gerimi gelecekler.Eğer madencileri çok düşünüyorsanız,hiç olmasa bir nebze maddi olarak rahatlasın diye tüsiad olarak bir kaç milyoncuk yardım yapıverin olmazmı.
    Cevapla
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    KABUL ETME OZAMAN,SANA KABUL ET DİYE YALVARANMI VAR.GERÇEKLER BAŞKA HAYAL BAŞKA.. Tüsiad üyeleri bu ülkenin kaymağını yer,yinede abuk subuk açıklamalarda bulunurlar.Tüsiadın Hükümet kurma,hükümet yıkma devri kapandı,Takırtıya papuç bırakacak başbakan yok.
    Cevapla
  • Murat BÖÇKÜN 9 yıl önce Şikayet Et
    MADEN SAHİBİ TÜSİAD ÜYESİ DEĞİLMİ?. TÜSİAD Gibi kurumlar siyasi lobi çalışmaları sayesinde bu konularda sert yasaların çıkmasını engelliyorlar..
    Cevapla
  • keskin söz 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu ölumcul kazalarin indrekt sebebi TUSIAD, TOBB ve Faik Öztrak menseyli CHP dir. Bu 3 lu cete sirketlerin seffaflastirilmana karsi cikarak bir cok kanun maddesini iptal ettirdiler ve sirketlerin yatirim takiplerinin seffaf incelenmesinin önune gectiler. Diger dusundurucu bir konu dikkatimi cekmekte ulkemizdeki sendikal hayatta.Gecmiste sendikal görevde bulundugum icin o tecrubemin getirisi olan bilgimdir bu. Ulkemizdeki greve giden sendikalarin yaptiklari aciklamalari itina ile takip etmeye calisirim. Ne hikmetse sendikalarin taleplerinin tamamina yakini sadece maas artisi olusturmaktadir. calisanin uzerindeki asiri yuku hafifletmek ve calisma guvenligini artirmak icin talepte bulunan bir sendikaya sahit olmadim.Bir kac yil önceki THY grevinde bir pilot kardesimiz aciklama yapmak zorunda kaldi ve olayi söyle aciklamisti:" Biz avrupadiki meslektaslarimizdan daha az ucret almiyoruz ! Biz onlardan daha uzun sureli calisma saatlerine katlanmak zorunda kaliyoruz" sendika ise pilotlarin is yukunu azaltmak icin cözum önermedi
    Cevapla