MÜSİAD'tan bankalara kredi çağrısı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nail Olpak bankalara çağrıda bulundu.

GİRİŞ 07.05.2014 12:40 GÜNCELLEME 07.05.2014 14:04

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, bankacılık sisteminin projelerden ziyade teminatların finansmanını yaptığını öne sürerek, "Sadece teminata kredi vermeyin, projeye de kredi verin" dedi.

Olpak, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasını (TSO) ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de 76 noktada faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Faaliyetlerini yurt dışında da sürdürdüklerini anlatan Olpak, "Hafta sonu Fas'tan geldik. Kısmet olursa Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le önümüzdeki hafta Çin'e gidiyoruz. Orada da MÜSİAD Çin'in açılışını gerçekleştireceğiz. Türkiye adına büyük kazanım" diye konuştu.

Türkiye'nin 2-3 kat büyüme hedefine dikkati çeken Olpak, şunları belirtti:

"Kim büyütecek? Özel sektör büyütecek. Büyüme yatırımla, yatırım parayla olacak. Biz bu parayı nereden bulacağız? Finansmanı sağlıklı şekilde bulamazsak büyüme tıkanacak. Biz onu değerlendiriyoruz. Bankacılık sisteminin kritiğini yapıyoruz. Mevcut bankacılık sistemi projelerin finansmanından ziyade teminatların finansmanını yapıyor. Sadece teminata kredi vermeyin, projeye de kredi verin."

Derneklerin yayınları hakkında da bilgi veren Olpak, Çatalağzı Termik Santralinin özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifin kentteki sanayiciler tarafından verilmesinin güzel bir gelişme olduğunu dile getirdi.

Zonguldak TSO Başkanı Salih Demir de kentin Türkiye'de göç veren iller arasında önemli yer tuttuğunu belirterek, "Bununla ilgili çalışmalara başladık. Nasıl göçü durdurabiliriz, bu konuda araştırmalar yapıyoruz" ifadesini kullandı.

Madenci heykeli hediye edilen Olpak da Demir'e hatıra ormanlarına adına diktikleri 20 fidanın belgesini takdim etti.

KAYNAK: AA