Dinçer: Türkiye'nin vites değiştirmesi gerekiyor

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-İngiliz İş Konseyi Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, "Türkiye'nin artık vites değiştirmesi ve geleceğe bakması gerekiyor.'' dedi.

Dinçer: Türkiye'nin vites değiştirmesi gerekiyor
Dinçer: Türkiye'nin vites değiştirmesi gerekiyor
GİRİŞ 07.05.2014 11:06 GÜNCELLEME 07.05.2014 11:06

Dinçer, Financial Times Türkiye Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, son 10 yılda Türkiye ekonomisinin çok başarılı olduğunu belirterek, ekonominin büyüdüğünü, vatandaşların yaşam standartlarının arttığını ve temel göstergelere bakıldığında rakamların çok iyi bir performans sergilediğini kaydetti.

Türkiye'nin son 10 yıl içinde küresel ticarette yer alabildiğini ifade eden Dinçer, şöyle devam etti:

"Hükümet bütçe disiplinini ciddi bir şekilde uygulamıştır. Aynı şey kamu borçlarının kontrolüyle ilgili olarak da söylenebilir. Bankacılık sistemimiz de çok güçlü. Son 10 yıllık ekonomik performans çerçevesinde Türkiye hem yerli hem de yabancı yatırımcıları çekmiştir. Türkiye'nin artık vites değiştirmesi ve geleceğe bakması gerekiyor. Sürdürülebilir, sağlıklı ve daha az kırılgan bir ekonomimiz olması için mutlaka ekonomik reformlara devam etmemiz lazım. Yabancı doğrudan yatırımları çekmek için daha iyi uygulamalarımız olmalı."

Dinçer, Türkiye'nin tasarruf mevduatı oranlarının biraz düşük olduğunu anlatarak, "Biz ihracatımızı daha yüksek katma değerli ürünlere doğru değiştirmek istiyoruz. Yani ekonomik reformları devam ettirmek, daha fazla doğrudan yabancı yatırım alabilmek için bazı güçlüklerin üstesinden gelmemiz gerekiyor. Türkiye, bu güçlüklerin üstesinden gelebilme gücünü ispatlamıştır" diye konuştu.

Zirve, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın katılımıyla gerçekleştirilecek çeşitli panellerle devam edecek.

KAYNAK: AA