Şahenk dünyaca ünlü restorana ortak oldu!

Yeme içme sektöründeki yatırımlarla dikkat çeken Doğuş Grubu'nun Başkanı Ferit Şahenk'in, şimdi de Londra'nın, Peru mutfağıyla ünlü restoranlarından Coya'nın yüzde 20'sini aldığı öğrenildi.

Şahenk dünyaca ünlü restorana ortak oldu!
Şahenk dünyaca ünlü restorana ortak oldu!
GİRİŞ 02.05.2014 06:47 GÜNCELLEME 02.05.2014 06:47

Şahenk'in sadece üyelerinin girebileceği özel bir bölümü bulunan Coya'yı şimdilik İstanbul'a getirme planının bulunmadığı belirtiliyor.

Londra'nın en popüler yerleşim yeri Mayfair'de hizmet veren Coya, kentin en trend mekanlarından biri. Londra'da giderek ilgi gören Peru yemekleriyle ünlü restoran Coya Restoran Şahenk'in Londra'da yaptığı yatırımların sonuncusu. Şahenk daha önce de yeme içme sektöründeki şirketi D.ream'le Zuma ve Roka gibi markalarıyla tanınan Azumi Group ile ortak olmuştu. D.ream ve Azumi Group, Zuma ve Roka restoranlarını yeni pazarlara açmak, marka ve konseptler geliştirmek üzere işbirliği yapacaklarını duyurmuşu. D.ream'in ortak olduğu diğer markalar, “Da Mario, Vogue, Anjelique, Kitchenette, Gina, Ajia, Zuma, Mama, Carlotta, Poupon, Ca'd'oro, Gigi, Foodist Catering, Tom Aikens, Tom's Kitchen, Tom's Deli, Raika, Wanna Pop. Nusr-Et Steakhouse, Kiva, Armani Ristorante, Go Mongo, GQ.

Ulus 29'un sahibi Metin Fadıllıoğlu ile de güçbirliği yapan Şahenk, bu onu da yurtdışına açmayı planlıyor.