Bakan Çelik'ten sendikalara acil çağrı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama konusunda ısrarı olan sendikalara seslendiğini belirterek, " 'Sizin bir adım atma imkanınız yok mu kamu güvenliği açısından siz söyleyin, siz bir çözüm getirin" dedi.

Bakan Çelik'ten sendikalara acil çağrı
Bakan Çelik'ten sendikalara acil çağrı
GİRİŞ 30.04.2014 14:24 GÜNCELLEME 30.04.2014 16:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) tarafından hazırlanan 'Çalışma Hayatında 10 Yıl' (2003-2013) başlıklı raporun açıklandığı toplantıda yaptığı konuşmada, Stratejik Düşünce Enstitüsü'nün birçok alanda ortaya koyuduğu çalışmalarla Türkiye'nin yarınlarına ışık tuttuğunu belirterek, "Bugün buradan 76 milyonu ilgilendiren çalışma ve sosyal güvenlik alanında çalışmaları özetleyen ilk rapor gündeme çıkmış bulunuyor. Türkiye'nin son 10 yılda her alanda aldığı mesafeyi görmek ve yarınlarımızı daha sağlıklı planlayabilmek için dünyanın ve Türkiye'nin geçirdiği evrelerin iyi bilinmesi gerekiyor. Geçmişte yaşananları bilmezsek bugün elde ettiğimiz kazanımların ne anlama geldiğini anlamakta zorlanırız. İnsanlık tarihine baktığımız zaman değişim ve gelişim süreçleri ağır bedellerin ödenmesi neticesinde elde edilmşi süreçlerdir" şeklinde konuştu.

"Yıllırca tabu haline gelen 1 Mayıs'ın tatil ilan edilmesi de 2009 yılında hükümetimiz tarafından gerçekleştirildi" diyen Bakan Çelik, "Taksim meydanında yaşanan üzücü hadiseler 37 vatandaşımızın hayatınını kaybetmesine neden olaydan sonra 1980 ihtilali ile birlikte 1 Mayıs yasaklanmıştı. Konfederasyon başkanlarıyla oturduk neticede Emek ve Dayanışma Günü olarak 1 Mayıs'ın tatil edilmesini sağladık. Belli çevreler 1 Mayıs'ın tatilini beklemiyordu. Biz hep bu sürprizleri yaptık. Bu taleplere cevap veren hükümet olarak 1 Mayıs tatil edildi. Öncelikle tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kkutluyorum. Bu emek ve dayanışma, emek kesiminin sorunlarının gündeme geleceği ve dayanışmanın sağlanacağı bir gün. Bunları Türkiye'nin dört bir tarafından konuşma imkanı veren tatil günü. Kamunun tahsis etmiş olduğu, kamu güvenliği açısından sorun teşkil etmeyen yerlerde 1 Mayıs'ı kutlama imkanı verken Taksim konusunda ısrar edenleri anlamakta zorlandığımızı ifade etmek istiyorum. Taksim artık şehrin merkezi. Geçmiş yıllarda ara sokaklarda artniyetli bazı kişilerin kamu güvenliğini nasıl zedelendiğini görmüş bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

BAKAN ÇELİK'TEN SENDİKALARA 1 MAYIS ÇAĞRISI
Bakan Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu görüşmenin neticesinde Taksim'de ısrarı olan sendikalara buradan sesleniyorum. 'Sizin bir adım atma imkanınız yok mu kamu güvenliği açısından siz söyleyin, siz bir çözüm getirin'. Evet, bu yıl madem kamu, elde ettiği bilgiler çerçevesinde burada değil de Yenikapı'da veya başka alanlarda Taksim'in ve 1 Mayıs'ın kutlanmasıyla ilgili bir tavır ortaya koyuyorsa 'siz bir adım atın' diyelim. Tek taraflı diyalog olur mu, tek taraflı adım atmak olur mu. Biz bu konuda 1 Mayıs'ın tatil edilmesinden alınız, 1 Mayıs'ın her yerde kutlanmasıyla ilgili her defasında sosyal taraflarla diyalog içerisinde çözüm bulmuşken, bugün en büyük konfederasyonlar farklı alanlarda bu kutlamayı yaparken bu ısrar neden. En büyük işçi konfederasyonu Kadıköy'de, en büyük memur konfederasyonu Diyarbakır'da bu kutlamaları yapıyor ama ısrarla belli kesimler orada anma programını yapma imkanları varken ve diğer alanlara İstanbul Valiliği 300 otobüs tahsis etmiş bulunuyor. Taksim konusunda ısrarlarını doğrusu anlamakta zorlandığımızı buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Birlikte eğer yönetimden bahsediliyorsa evet, birlikte kararlar alabilmeliyiz, birlikte toplumun huzurunu, kamu güvenliğini dikkate alarak çözümler de üretebilmeliyiz. Malesef bazı sendikalarla bu noktada henüz aynı noktaya gelemediğimizi de vurgulamak istiyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • metin çınar 9 yıl önce Şikayet Et
    çagırda. adamların niyeti belli hiç muhatap olma onlar sana yalvarsın amaçları iç savaş taksim başlangıç bişeyi hesap etmiyorlar bizde hala imanlı aklı selim insan çok
    Cevapla
  • oku yorum 9 yıl önce Şikayet Et
    sendikalardan da, onların ağalarından da sıtkım sıyrıldı. midem bulanıyor! benim için sendika ile terör arasında doğrudan bir bağlantı var! Sendika denince aklıma gelen diğer ilk kelime TERÖR!!
    Cevapla