İMİB'de başkan Ali Kahyaoğlu seçildi

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nde (İMİB) başkanlık yarışını Ali Kahyaoğlu kazandı.

İMİB'de başkan Ali Kahyaoğlu seçildi
İMİB'de başkan Ali Kahyaoğlu seçildi
GİRİŞ 27.04.2014 13:40 GÜNCELLEME 27.04.2014 13:40

İMİB'den yapılan açıklamaya göre, 2013 yılı Olağan Genel Kurulu ardından yapılan seçimleri, Ali Kahyaoğlu ve ekibi kazandı. İki listenin yarıştığı ve zaman zaman tartışmalara da sahne olan seçimlerde kullanılan 507 oyun 258'ini Ali Kahyaoğlu alırken, diğer aday Erdoğan Akbulak ve ekibi ise 249 oy aldı.

Seçimlerin ardından konuşan Kahyaoğlu, bundan sonra "biz yokuz, hepimiz varız" mantığının hakim olacağını belirterek, yeni dönemde çevreyle barışık bir madencilik anlayışını yaygınlaştıracaklarını söyledi.

Kahyaoğlu, yabancı yatırımcıya karşı olmadıklarını vurgulayarak, "Ama maden sahalarımızın da yabancıya bedavaya gitmesine karşı çıkacağız. Türkiye'nin blok satmaya ihtiyacı var. Blok ihracatı bu sektörün lokomotifidir. Petrol zenginliği 20-30 yıl sonra bitecek ama maden zenginliğimiz sürecek. O nedenle madenlerimizin kıymetini bileceğiz. Bizim 2023 hedefimiz 23 milyar dolardır. Bu hiç de hayalci bir söz değil" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Akdeniz Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (AKİB) başkanlığına da Adnan Ersoy Ulubaş yeniden seçildi. Tek liste olarak seçime gidilen AKİB'de başkanlığa oybirliği ile Ulubaş getirildi.

Gelecek dönemde de demir sektörü adına hizmet etmekten mutluluk duyacağını belirten Ulubaş, ihracat potansiyelinin artırılmasını, sektör sorunlarının çözüme kavuşturulması, ihracatın artırılması için oluşan görüşlerin ilgili mercilere aktarılması için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

KAYNAK: AA