1 milyon taşeron işçinin beklediği tarih belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Taşeron işçilere yönelik yasal düzenleme taslağına ilişkin "Uzlaştıklarımızı derleyip, toparlayıp Başbakanlığa gönderdik ama uzlaşmada zorlandığımız bazı konular var, onları da önümüzdeki çarşamba üst düzey bir toplantı yaparak ele alacağız" dedi.

1 milyon taşeron işçinin beklediği tarih belli oldu
1 milyon taşeron işçinin beklediği tarih belli oldu
GİRİŞ 11.04.2014 17:10 GÜNCELLEME 12.04.2014 06:16
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi yeni hizmet binasının açılış töreninde konuşan Çelik, 1992'de kurulan ve yaklaşık 450 bin üyesi olan Türkiye Kamu-Sen'in çalışma hayatının en önemli aktörlerinden biri olduğunu söyledi.

Örgütlü toplum olma yolunda yapılan mücadeleler sayesinde birçok kazanım elde edildiğini belirten Çelik, sendikal hayatta hala birçok beklentinin de devam ettiğini dile getirdi.

Çelik, "Biz 76 milyonun sorumluluğunu üstlenmiş insanlarız. Bu dönem içerisinde kamu ve diğer çalışanların, enflasyona ezilmemesi konusunda ciddi mücadelelerimiz oldu. Bu konuda da başarılı olduğumuzu söyleyebilirim. İhtiyaçlar sonsuz, refah düzeyi arttıkça ihtiyaçlar artıyor, dolayısıyla talepler de yoğunluk kazanıyor. Bunu da saygıyla karşıladığımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

Bu yılki toplu sözleşme sürecinde özellikle eğitim alanında çalışanların önemli kazanımlar elde ettiğini bildiren Çelik, "Öğretmenlere 273 liralık bir ücret aylığının gerçekleşmesini, eğitimin geleceği açısından önemli bir süreç olarak değerlendiriyorum" ifadesini kullandı.

16 Nisan'da üst düzey bir toplantı yapılacak

Çelik, taşeron işçilere yönelik yasal düzenleme taslağına ilişkin 16 Nisan Çarşamba günü üst düzey bir toplantı yapacaklarını bildirerek, şunları kaydetti:

"Danışma Kurulunda ele aldığımız çok önemli konu başlıkları var. Bunlarla ilgili uzlaştıklarımızı derleyip, toparlayıp Başbakanlığa gönderdik. Ama uzlaşmada zorlandığımız bazı konular var onları da önümüzdeki çarşamba üst düzey bir toplantı yaparak ele alacağız. Bir an önce Meclis'e gönderilmesi konusunda seçimlerden önce görüşümüzü beyan etmiştik. Çarşamba günkü görüşmeden sonra yasanın Meclis'e sevk edilmesi ve oradaki yeni kazanımların da kamu çalışanlarına ve diğer çalışan kesimlere yansıtılması konusunda kararlılığımızı ifade etmek istiyorum."

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da Bakan Çelik'in diyalogdan yana ve eleştiriye açık bir bakan olduğunu söyledi.

Binanın yaklaşık 16 bin metrekareye sahip olduğunu ve tüm sendikaların da kendi daireleri olduğunu belirten Koncuk, yeni hizmet binasının hayırlı olmasını diledi.

Törene, Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya, çeşitli sendikaların genel başkanları ve sendika temsilcileri de katıldı.

YORUMLAR 6
  • Mehmet Yusuf 10 yıl önce Şikayet Et
    yürü git işine bakan. taşeron işçilerin özlük haklarıyla ilgili bir haberde öğretmene iyileştirme konusu (273 lira) ne alaka, öğretmene verdik parayı taşerona kalmadı mı? demeye getiriyor.Bir öğretmen olarak her fırsatta öğretmenin maaşıyla ilgili konuların konuşulmasından sıkıldım. Taşeron işçilere hakları bir an önce verilmeli, modern kölelik son bulmalı.
    Cevapla
  • murat 10 yıl önce Şikayet Et
    taşörön işçiler insan deyilmi. kamuda çalışan kadrolu personel insanda taşören çalışanşar hayvanmı . soruyorum .oysaki kamuda işi yapan taşören işçidir .kadrolu işçi taşören işçi sayesinde ekmek yiyor bunuda unutmasınlar .özlük haklarının bir an önce bu meclisten çıkacağına inancım var. bunlarında insan gibi yaşamaya hakları olmalı.kadrolu bütün haklardan yararlanıyorsa taşörende yararlanmalı
    Cevapla
  • mehmed zemzem 10 yıl önce Şikayet Et
    BAL YAPMAZ ARI VIZ VIZ BAŞKKA BİDA VIZ VIZ VIZ. Yani taşoron hikayesi tam bir vızırtı.10 cu yılım güvenlikci olarak çalışıyom 10 yıldır aynı hikaye kabinenin oyalamadaki en başarılı bakanı gerçi bir başarıya imza attıgını da duymadım gerçi diger bakanlarımız çıtayı çok yükseltdigi için de görmemişizdir belki ya sayın bakanım ALLAHINI KİTABINI SEVERSEN YETER ARTIK BUKADAR BEKLEMENİN BEDELİ KADRO OLSUN
    Cevapla
  • dadas25 10 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizde en acil çözülmesi greken konular başında anayasa ve taşören yasası dır.. ikdidarın taşören yasası ile alakalı çalışmasını bir an önce vermeli . . taşören sorunu bu ülkenin anayasa kadar önemli açil çözülmesi gereken kanayan bir yarasıdır
    Cevapla
  • Mehmet Caner 10 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın Taşeronları. Taşeronlar üzerinden umut tacirliği yapmayı bıraksınlar artık!AK Parti nasılsa oğunluğun oyunu alıyor,şimdi ne gerek var Taşeronları insanlaştırma söylentilerine(!) Aslında Taşeronlar kişilik hakları olan işçiler olarak değil devletin köleleri olarak yapılmaya bile razı bir hale gelmiş.En azından sahibi köleyi yeme,içme,barındırmakla mükellef.Biz bu ihtiyaçlarımızı giderirse maaşımızı devlete hibe etmek istiyoruz!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle