TOBB'tan seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, milli iradenin sandığa yansımasıyla yerel yönetimlerde yeni bir dönemin başladığını kaydetti.

TOBB'tan seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama
TOBB'tan seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama
GİRİŞ 31.03.2014 15:20 GÜNCELLEME 31.03.2014 15:20

Hisarcıklıoğlu, yazılı açıklamasında, yerel seçimleri ve 2013 yılı büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Seçimlerde milletin büyük bir olgunluk ve yüksek katılımla sandıklara gittiğini ve demokrasiye sahip çıktığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, milli iradenin sandığa yansımasıyla yerel yönetimlerde yeni bir dönem başladığını bildirdi.

Türkiye'nin 2023 hedeflerine doğru yol alırken, hür iradesini ortaya koyan millet için seçimlerin hayırlı olmasını dileyen Hisarcıklıoğlu, seçilen başkanlara ve yöneticilere başarı diledi.

Seçim döneminin sona ermesiyle ekonomiye ve yapısal reformlara odaklanılması gerektiğine dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, reel sektöre ağırlık vererek, üretimin, ihracatın milli mesele olarak algılanmasını ve artırılmasını istedi.

Küresel rekabetin giderek arttığı bugünkü koşullarda, üretim ve ihracat maliyetlerinin azaltılması, reel sektörün üzerindeki yüklerin indirilmesi, girdi maliyetlerinin makul seviyelere çekilmesinin öncelikli hedef olması gerektiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Milletimizin daha zengin ve müreffeh olmasının yolu huzur ve istikrardan geçer. Çünkü huzur ticareti, ticaret zenginliği getirir. Bunun için artık hepimizin günlük çalkantılardan sıyrılıp işine odaklanması lazım" ifadesini kullandı.

"Türkiye'nin orta vadeli büyüme trendleri korundu"

Hisarcıklıoğlu, bugün açıklanan yüzde 4'lük 2013 büyüme rakamının Türkiye'nin orta vadeli büyüme trendlerinin korunduğunu gösterdiğine işaret ederek, özellikle özel sektörün makine teçhizat yatırımlarının 2013'ün son çeyreğinde büyümeye yüzde 1'in üzerinde katkı yapmasının olumlu olduğunu belirtti. Bunun özel sektörün Türkiye'ye ve ekonomiye duyduğu güvenin en önemli göstergesi olduğunu bildiren Hisarcıklıoğlu, yatırımların artarak devam edebilmesi için küresel koşulların zorlaştığı ve rekabetin arttığı bu günlerde, yatırımcıların sorunlarının öncelikli olarak ele alınmasının en büyük temennileri olduğunu ifade etti.

KAYNAK: AA