Sivaslı işadamlarından Çeçenistan çıkarması

Türk iş adamları, Rusya'nın Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti'nde yatırım imkanlarını araştırdı.

Sivaslı  işadamlarından Çeçenistan çıkarması
Sivaslı işadamlarından Çeçenistan çıkarması
GİRİŞ 08.03.2014 18:55 GÜNCELLEME 08.03.2014 18:55

Sivas Çeçen Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği ve üç gün süren Çeçenistan ziyareti kapsamında, iş adamları, hükümet yetkilileriyle yatırım imkanlarını değerlendirdi.

Dernek Başkanı Ayhan Ergüven, Çeçenistan Başkan Yardımcısı Hasan Hakimov'un, bir ay önce Türkiye'de yaptığı davet üzerine bu ziyarete düzenlediklerini belirtti.

Dernek olarak bir çeşit fahri konsolosluk yapmaya çalıştıklarını dile getiren Ergüven, iş adamlarının Çeçenistan'a çorap, mobilya fabrikaları gibi yatırım kararları aldıklarını söyledi.

İş adamlardan Orhan Altınsoy da Çeçenistan'ı tahminlerinden daha iyi durumda bulduklarını vurgulayarak, ülkede yatırımcılara sağlanan imkanları araştırdıklarını söyledi.

Otomobil sektöründe faaliyet gösterdiklerini aktaran iş adamı Oğuzhan Koçyiğit de Rusya sınırlarında yapmayı düşündükleri otomobil fabrikasını Çeçenistan'da inşa etmeyi planladıklarını bildirdi.

Koçyiğit, bölge insanının Müslüman olmasını ve kültürel yakınlığı avantaj olarak gördüklerini kaydetti.

İş adamı İbrahim Bozkurt, mobilya sektöründe yatırım yapmak istediklerini ancak tarım ve hayvancılığın da ülkede öncelikli gelişecek alanlar arasında bulunduğuna işaret etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL