Viber 900 milyon dolara el değiştirdi

Son dönemde hareketli olan teknoloji dünyasında bir satın alma haberi de mobil cihazlarda anında mesajlaşma hizmeti sunan Viber'den geldi.

Viber 900 milyon dolara el değiştirdi
Viber 900 milyon dolara el değiştirdi
GİRİŞ 14.02.2014 16:39 GÜNCELLEME 14.02.2014 16:39

Japon elektronik devi Rakuten'in, aslen İsrailli olan Talmon Marco'nun Güney Kıbrıs'ta faaliyet gösteren firması tarafından geliştirilen Viber uygulamasını satın aldığı açıklandı. Viber için 900 milyon dolar ödeyen Rakuten, Japonya'da elektronik ticaretten finansa kadar bir dizi ticari faaliyette bulunan bir şirket.
Son yılların popüler sesli ve yazılı mesaj uygulaması Viber, 3G üzerinden görüşme yapma imkanı da sunuyordu. Kendi kategorisinde en popüler uygulamalardan olan Viber'in dünya çapında yaklaşık 300 milyon abonesi bulunuyor. Rakuten'in 200 milyon abonesi olduğu düşünüldüğünde toplam rakam 500 milyona ulaşıyor.

Popüler bir uygulama

Dünya çapında bilinen bir uygulama olan Viber, son dönemde popüler olan mobil cihazların arasında sesli, yazılı ya da görüntülü mesajlaşma yazılımlarından biri. Bu alanda en bilinen uygulamalardan olan WhatsApp ile benzer özellikleri bulunan Viber, sesli arama yapma özelliği ile bu rakibinden ayrılıyor.

3G yani mobil internet ya da kablosuz ağlar üzerinden iletişim kurma imkanı sunan WhatsApp ve Viber gibi uygulamalar, özellikle gençler arasında yaygın olarak kullanılıyor. Bu uygulamaların en büyük özelliği farklı işletim sistemlerinde kullanılıyor olması. Bu sayede örneğin iPhone'u olan bir kullanıcı mobil internet ya da kablosuz ağlar yardımı ve bu uygulamalar sayesinde Android işletim sistemi kullanan bir arkadaşına mesaj gönderebiliyor.

Viber'in Merkezi Güney Kıbrıs

Viber, İsrail asıllı bir Amerikalı girişimci Talman Marco ve ekibi tarafından 2010 yılında ilk olarak iPhone için piyasaya sürüldü. Android sürümü 2011 yılında çıkan uygulamanın, Windows Phone, BlackBerry ve Symbian işletim sistemleri için sürümleri de yayınlandı.

Japon elektronik ticaret devi Rakuten

1997 yılında kurulan Rakuten,elektronik ticaret ve internet şirketi olarak faaliyet gösteriyor. Firmanın kurucusu ve CEO'su ise Hiroshi Mikitani olan Rakuten, Japonca'da 'iyimserlik' anlamına geliyor. 2012 yılında dünya çapında 4.7 milyar dolar gelir, 770 milyon dolar kar elde eden şirketin dünya çapında 10.300 çalışanı bulunuyor.