Ünlü işadamı Akın İpek'e 2. şok!

İşadamı Akın İpek'e ait Koza Altın'ın bir madenine de durdurma kararı çıktı. İzmir'deki ocağın ardından, Gümüşhane'deki Mastra Altın Madeni'nin galerisinin faaliyeti askıya alındığı iddia edildi.

Ünlü işadamı Akın İpek'e 2. şok!
Ünlü işadamı Akın İpek'e 2. şok!
GİRİŞ 04.01.2014 09:16 GÜNCELLEME 04.01.2014 18:36
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İşadamı Akın İpek'e ait Koza Altın bünyesinde faaliyet gösteren Gümüşhane'deki Mastra Altın Madeni'ndeki galerinin faaliyeti durdurulduğu iddia edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan inceleme sonrasında, maden civarında açılan galeri girişinin orman işletme için alınan izin alanı dışında kaldığı tespit edilerek faaliyeti durduruldu. Karar Gümüşhane Valiliğine 27 Aralık 2013 tarihinde ulaştırıldı.

VERGİ İNCELEMESİNİ DE KAP'A BİLDİRMEDİ

Mastra Altın Madeni yetkililerin orman izinlerinin uzatılması için başvuru yaptığı, ancak başvuruya henüz olumlu bir cevap alınamadığı öğrenildi. Koza Madencilik'e ait İzmir Dikili'de bulunan Çukuralan Maden İşletmesi'nin faaliyetleri de geçtiğimiz günlerde 'Çevre İzni veya Çevre İzin ve Lisans Belgesi' bulunmaması nedeniyle İzmir İl Özel İdaresi tarafından durdurulmuştu. Öte yandan İpek'in, Mastra'daki faaliyet durdurma kararınının yanısıra, şirkette başlatılan vergi incelemesini de KAP'a bildirmediği belirtiliyor.

NORMANDY'DEN ALDI

Koza Grubu 1 Mart 2005 tarihinde Normandy Madencilik şirketi ve 12 Ağustos 2005 tarihinde Dedeman Madencilik şirketine ait hisseleri satın alarak Mastra madeninin tamamına sahip oldu. Mastra madeninin yakın çevresinde bulunan 11 adet altın sahasına da sahip olan Koza Grubu, bu sahalarda altın arama ve değerlendirme çalışmaları yapıyor. Gümüşhane'nin 22 kilometre kuzey batısında yer alan Mastra Altın Madeni, Demirkaynak köyünün kuzeydoğusunda ve Doğu Pontid Tektonik Kuşağı'nın güney kesiminde yer aldığı belirtiliyor.

1,14 MİLYON TON REZERV

Mastra maden yatağı sahasında 2008 yılından bu yana cevher geliştirme ve araştırma amacıyla 14 bin 708 metre sondaj çalışması yapıldı. Sondajlardan elde edilen verilere göre 31 Aralık 2008 tarihine kadar olan dönemde toplam kaynak 944 bin 100 ons olarak ifade edilirken, muhtemel cevher rezervi 1 milyon 427 bin ton olarak ifade ediliyor. Madenin ortalama tenörü 12,13 g/t olarak açıklanırken halen cevher araştırma ve sondaj çalışmaları devam ediyordu.

65 BİN TON CEVHER

Maden cevher üretimi, kapalı ve açık ocak işletmeleri şeklinde yapılan Mastra Altın Madeni'nde toplam 17.3 altın ve 7.8 ton gümüş cevherinin elde edilmesi planlandı. Mastra Yeraltı İşletmesi'nde Temmuz 2008'den bugüne kadar bin 58 metre ana nakliye yolu ve bin 716 metre üretim galerisi sürülmüş olup, yine bugüne kadar toplamda 65 bin ton cevher üretimi gerçekleştirildi.

YALANLAMA GELDİ

Orman iznimiz için süre  uzatılması talebimize henüz cevap gelmediği ve bunun da zaman alacağı öngörüldüğünden, Şirketimiz tarafından izinli olan bölgemizde başka bir galeri girişi açılmış,

ÜRETİM FAALİYETLERİMİZ YENİ VE İZİNLİ BÖLGEDEKİ GALERİMİZDEN YAPILMAKTADIR.

Yasal mevzuata hassasiyetle uyduğumuzu daha önce de ifade etmiştik.

Haberde yer alan vergi incelemesi, bizim gibi kurumsal şirketler için olağan bir uygulamadır ve Maliye Bakanlığımız yasalardaki görevini yerine getiren saygın bir kurumdur.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 19
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. yargının seçilmiş ikdidara yapmış oldugu darbe özellikle darbe dememde sebep hala darbeçiler darbe yapmakda saldırmakda devam ettindendir.. atlanılan konuların başında önderliyin tek bu darbede olmadıgı koç ailesi ve sabataiste masonlar göz ardı ediliyor .. koç ailesi ve sabataistler gercek yüzü kamuoyuna yansıtılmadıgı sürece dabeler ardı kesilmiyecekdir..
    Cevapla
  • ayhandemir 10 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim insanlarda vicdan kalmadı . Devlet sana orayı işlet devlete vergini tam ve eksiksiz ver diyo ama vicdan nerede bir üçkağıtçılık varsa oraya hemen yatarız millet olarak böyle bir zaafımız var maalisef bunu yorum diye yazanların da yaptığına eminim bir kere allah korkusu yerleşecek sonra devlet malı diye dikkat edecek bir esnafın yanın da çırak olarak çalış parasını çal patrona ben hata ettim dersin helal olsun der ama devletin bir şeyini çalarsan helal ettirecek insan bulamazsın bu işler öyle kolay değil varsa suçu herkes çeksin ama devlet malına el uzatırken müslümanın vicdanı sızlaması lazım
    Cevapla
  • kadir aslan 10 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Hacı. Böyle bir bakış açısı yanlış olur bence. Hükümet şimdiye kadar hep girişimcilerin lehine uygulamalarda bulunuyordu. İşin aslı tamamsa ufak tefek ayrıntılar icin sorun cıkarmıyordu. İnisiyatifini şirketlerin işini kolaylaştırmadan yana kullanıyordu. Ama son gelişmelerden sonra artık kağıtta ne yazıyorsa o. Hükümetin altını kazan bir oluşumun şirketine neden iyi niyet göstersin ki. bu insan doğasına da aykırı. Bir örnek gerekirse. Diyelim ki siz bir amirsiniz. Baktınız ki br memurunuz yıllardan beri sizin ayagınızı kaydırmak icin her türlü hileye baş vurmuş.Bu adam işe 5 dk gec gelse( normalde tolere edilebilir bir durum) hangi amir olsa bunu cezasız bırakmaz. Yani bunun özeti. "madem öyle işte böyle" dir. Bilmem anlatabildim mi?
    Cevapla
  • artvinli 10 yıl önce Şikayet Et
    kırk haramiler , kır haramiler.... Ali baba 40 haramileri gizlice izleyip mağarının gizemini bir şekilde öğrenir "açıl susam açıl der , içeri girer ve ufakta olsa altın alır" ..Kardeşi Kasım haindir, gözünü para ve altın bürümüştür, hepsini hepsini ister." Açıl susam açıl der içeri girer ama çıkış şifresini heycandan unutmuştur" 40 haramiler: yabancı yatırımcı Ali baba : türk firma Kasım : malumunuz
    Cevapla
  • şakir yüksel 10 yıl önce Şikayet Et
    ya!. atalar ne güzel söylemiş: sırça (cam) köşkte oturan başkasının penceresine taş atmayacak! sen devletin verdiği imtiyazın üzerinden para kazanacaksın. 28 şubattaki durumun unutulacak. sana hak etmediğin değer verilecek. sen böyle iş tutacaksın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle