Sabancı'dan STK'lara 1.3 milyon lira hibe

Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı (TGHP) kapsamında 2014 yılında sivil toplum kuruluşlarına (STK) 1,3 milyon lira hibe verilecek.

Sabancı'dan STK'lara 1.3 milyon lira hibe
Sabancı'dan STK'lara 1.3 milyon lira hibe
GİRİŞ 02.01.2014 12:47 GÜNCELLEME 02.01.2014 12:47

Sabancı Vakfı açıklamasına göre, vakfın kadın, genç ve engellilerin sorunlarına çözümler üreten sivil toplum kuruluşlarını desteklediği Toplumsal Gelişme Hibe Programına (TGHP) başvurular yarın başlıyor. 21 Şubat'a kadar başvuruların alınacağı program kapsamında, sivil toplum kuruluşlarının kadın, genç ve engellilerin topluma aktif olarak katılmalarını ve fırsat eşitliğinden faydalanmalarını hedefleyen projelerine hibe verilecek.

2008 yılından bu yana uyguladığı hibe programıyla 37 projeyi destekleyen Sabancı Vakfı'nın 2014 yılında vereceği toplam hibe tutarı 1,3 milyon lira ile birlikte bugüne kadar olan toplam 8,5 milyon liraya ulaşacak.

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Toplumsal Gelişme Hibe Programı'nda 7. yıla başladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu programla sivil toplum kuruluşlarına destek oluyor, toplumsal sorunlara kalıcı ve etkili çözümler üretilmesini teşvik ediyoruz. Türkiye'de ilk kez vakfımız tarafından uygulanan bu modelin, toplumsal diyaloğu güçlendirmenin ve toplumsal uzlaşma sağlamanın önemli bir aracı olduğunu düşünüyoruz. Hibe programıyla kadın, genç ve engelli odaklı projelere destek veriyoruz. Bugüne kadar desteklediğimiz projelerle dezavantajlı kesimlerin ekonomik ve sosyal haklarının geliştirilmesi yönünde çalışmalar yaptık. Türkiye'nin 72 ilinde doğrudan 70 bin, dolaylı olarak 300 binden fazla insanın hayatında umut olduk. Hibe verilen projeler yerel, ulusal, hatta bazen uluslararası düzeyde kalıcı etkiler yarattı. Yeni yılda da el ele verdiğimiz sivil toplum kuruluşlarıyla toplumsal gelişme bahçesine yeni tohumlar ekmeye devam edeceğiz."

- Başvuru Süreci

Toplumsal Gelişme Hibe Programı'na başvurular, Sabancı Vakfı web sitesi (www.sabancivakfi.org) üzerinden yapılacak. Hibe programına Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre kurulmuş ve Türkiye'de yerleşik tüm dernek, vakıf, kooperatif ve üniversiteler başvurabiliyor. Hibe programı kapsamında bir proje en az 40 bin lira, en fazla 250 bin lira hibe alabilecek. Projeler, önce konu uzmanları, ardından akademisyenler, sivil toplum ve medya uzmanlarından oluşan değerlendirme kurulu tarafından değerlendirilerek, hibe almaya hak kazanan kurumlar belirlenecek.

KAYNAK: AA