Telekom ve TTNET'e verilecek ceza belli oldu

Rekabet Kurulu, Türk Telekomünikasyon AŞ ve TTNET AŞ hakkında yürütülen soruşturmaya kapsamında ekonomik bütünlüğe bir uyarı yazısı gönderilmesini kararlaştırdı.

Telekom ve TTNET'e verilecek ceza belli oldu
Telekom ve TTNET'e verilecek ceza belli oldu
GİRİŞ 27.12.2013 11:25 GÜNCELLEME 27.12.2013 11:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan Kurul kararına göre, TTNET AŞ ve Türk Telekomünikasyon AŞ'nin fiyatlandırma politikaları aracılığıyla perakende ve toptan sabit genişbant internet erişim hizmetleri pazarlarında Rekabetin Korunması Hakkındaki Kanun'u ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla yürütülen soruşturma sonuçlandı.

Buna göre Türk Telekomünikasyon AŞ ve TTNET AŞ'den oluşan ekonomik bütünlüğün, toptan sabit genişbant internet erişim hizmetleri pazarında hakim durumda bulunduğuna, söz konusu ekonomik bütünlük tarafından düzenlenen bazı kampanyaların maliyetlerini karşılayamadığına ve uygulamaların piyasadaki rekabeti kısıtlayıcı etkilere yol açmasının beklenmemesi nedeniyle "fiyat sıkıştırması" yoluyla hakim durumunu kötüye kullanmadığına karar verildi.

Ayrıca, Tivibu Ev hizmeti ve iptal engelleme içeren kampanyaların, ileride piyasa kapamaya yol açabileceği, Tivibu Ev hizmeti içeren kampanyaların kampanya süresi bitiminden itibaren mevcut şartlarla yenilenmemesi hususlarında Başkanlıkça bir uyarı yazısı gönderilmesine karar verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Mehmet Akif 10 yıl önce Şikayet Et
    TTnet yazıklar olsun. dünyanın en pahalı ve en kötü int kullanıyoruz.
    Cevapla
  • Nizâmülmülk 10 yıl önce Şikayet Et
    yani mealen rekabet kurumu. ucuz hizmet verdirmiyor, zorla pahalı olmasını istiyor, böylelikle abone kaybettirip rekabeti sağladık diyecek, sırf bunu demek için devlet yetkisini zorbalığa götürüyorlar
    Cevapla