30 bin memur alınıyor

Koruma memuru olmak isteyenler dikkat! Emniyet 30 bin koruma memuru alacak. Bu işe talip olanlarda aranan boy, yaş, eğitim şartları açıklandı

30 bin memur alınıyor
30 bin memur alınıyor
GİRİŞ 26.10.2013 07:47 GÜNCELLEME 26.10.2013 14:28
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

30 Bin koruma memuru alımı için kollar sıvandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı bünyesine alınacak 30 bin koruma memurunda fiziki şartlar ön plana çıkıyor.

Açıköğretim lisesi de dahil diğer lise mezunları, önlisans ve üniversite mezunları da koruma memuru olabilecek. Koruma Daire Başkanlığı bünyesinde koruma memurları için yeni bir birim kurulacak. Yetkililer kanunun TBMM'den kısa sürede geçmesinin beklendiğini bildirdi.

POLİSLİĞE GEÇİŞ İMKANI
Koruma memuru olmak isteyenlerde, en az lise mezunu olmak, sağlık şartlarının yeterli olması, beden eğitimi sınavlarından başarılı olmak ve KPSS lise puan türünden de 40-60 puan alma şartları aranacak. Fiziki yeterliliğin önemsendiğini belirten yetkililer, erkek adayların en az 1.72 metre, kız adayların ise 1.68 metre boyunda ve 25 yaşından küçük olmaları gerektiğini kaydetti. Açıköğretim lisesi mezunları da, ön lisans ve üniversite mezunları da başvurabilecek. Koruma memurları, 7'nci yılda polisliğe geçebilecek. Özel, siyah renkli üniforma giyecek koruma memurları, silahlı olarak görev yapacak.

STADYUMLARDA, ÜNİVERSİTELERDE ÇALIŞACAK
Tüm koruma hizmetlerinin bu memurların görev alanı içinde olduğunu aktaran yetkililer, TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve bakanlıklarda koruma memuru bulunmayacağını söyledi. Uygulamayla koruma memurları stadyumlar ve üniversiteler ile öğrenci yurtlarında güvenliği sağlayacak. Delil toplama yetkileri olacak.

YORUMLAR 14
  • hasan basri 10 yıl önce Şikayet Et
    işe girmeleri için. genç olması iyi neden hala çalışan koruma güvenlik elamanı kurumlarda çalışıyor yaş ellisini geçmiş emeklileri gelmiş geçmiş yokmu şans işi önlisanslı oğlum askerden gelecek şansı kalmadı 1987 doğumlu kıl payı kaçırıyor
    Cevapla
  • Yüzdeelli 10 yıl önce Şikayet Et
    35 yaşından sonra.... Devlet 35 yaşından sonra vatandaşına, "üzgunüm, artık bizimla deyilsın!" diyor.Kısacası vatandaşlık bu ülkede 35 yaşına kadar sürüyor.Peki 35 yaşından sonra oy kullanmayı da kaldırsa ya!..Ama yok! Kaldırır mı hiç?Kaldırmadığı gibi sandığa gitmeyeni de cezayla korkutuyor.
    Cevapla
  • SessizMuhendis 10 yıl önce Şikayet Et
    Gelin Yurtdisinda gorun!!!. UTANIYORUM YAHU! 25 YASINDAN KUCUK ne demek??? Gelin Yurtdisinda gorun, 60 yasinda UNIVERSITEYE SINAVSIZ girenlerden tutun, 55 yasinda copcu olarak calisana kadar her turlu insan var!! Bu ne yahu,Mcdonalds mi burasi ki 25 yasindan KUCUK isteniyor...Ne kadar mantiksiz birsey,Hakkina giriyorsunuz insanlarin,demek ki YASLI OLANA IS-AS-TECRUBE-EGITIM yok...Oyle kalicak kendi basina Fiziki ve diger sartlari yerinede getirse...yazik!
    Cevapla
  • daussıla 10 yıl önce Şikayet Et
    ARKADAŞLAR YAŞ 35 OLMASI İÇİN TEPKİNİZİ ORTAYA KOYUN. Kpss'nin olması hak ve hukuk yönünden iyidir alımların lise-önlisans-lisans yapılması iyi ama yaş sorununu halletmek lazım.Benim maddi gücüm olsa bu şartları dava ederdim böyle haksızlık olmaz.Lütfen özellikle içişleri bakanlığına ve EGM'ye bu konuda mail yollayın.Türkiye gibi şartları zor bir ülkede insanların önüne böyle saçma şartlar konulmaz kardeşim.Üstelik memur olma yaş sınırı hala atamalarda 35 iken koruma memurluğunda 25 olması aykırılıktır.Lütfen lise mezunları yaş için gerekli yerlere tepki mesajları atalım yaşın 35 olması için tepkimizi ortaya koyalım.
    Cevapla
  • sevdi sevdi 10 yıl önce Şikayet Et
    bencede berat sana dereceli gözlük şart. yada tersinden mi okuyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle