İşçi alana dev prim desteği geliyor

Türkiye İş Kurumu, işverenlere "Yeni işçi alın, teşvik verelim" çağrısında bulundu. İŞKUR, özellikle kadınlar ve gençlerin işe alınması halinde 54 aya kadar prim desteği sağlayacaklarını açıkladı.

İşçi alana dev prim desteği geliyor
İşçi alana dev prim desteği geliyor
GİRİŞ 02.10.2013 14:40 GÜNCELLEME 04.10.2013 09:34
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, kurum tarafından işverenlere verilen teşviklerin istihdamın artırılması amacıyla önemli fırsatlar sağladığını bildirdi. 6 aydan 54 aya kadar verilen sigorta pirim teşviklerinin işsizliği önlemenin yanı sıra işveren maliyetlerini düşürdüğünü vurgulayan Yazıcı, 31 Aralık 2015 tarihine kadar İŞKUR'a başvuran işverenlerin teşviklerden faydalanabileceğini belirtti.

Nusret Yazıcı teşvik sisteminin ayrıntıları ve yararlanma koşullarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. 6 aydan 54 aya kadar verilen sigorta pirim teşviklerinin işsizliği önlemenin yanı sıra işveren maliyetlerini düşürdüğünü vurgulayan Yazıcı, istihdamın artırılması amacıyla bu teşvikleri verdiklerini bildirdi. 31 Aralık 2015 tarihine kadar İŞKUR'a başvuran işverenlerin teşviklerden faydalanabileceğini hatırlatan Yazıcı, şunları kaydetti: "Özel sektör işyerleri tarafından işe alınan her bir sigortalı için sigorta primlerinin işveren hisselerine ait tutarı işe alındıkları tarihten itibaren İŞKUR tarafından karşılanacak. Özel sektör işyerlerinin bu teşviklerden yararlanabilmeleri için işe aldıkları kişilerin 6 ay süredir işsiz olmaları ve son 6 aylık sigortalı çalışan ortalamasına ilave olmaları gerekiyor."

"KADINLAR VE GENÇLERİN İSTİHDAMINI ARTIRACAK"

Teşviklerin özellikle kadınlar ve gençlerin istihdamını artıracağına dikkat çeken Yazıcı, 18-29 yaş arası erkekler ile 18 yaşından büyük kadınlardan mesleki yeterlilik belgesine sahip olanların 48 ay, mesleki ve teknik eğitim veren orta veya yüksek öğretimi bitirenlerin veya İŞKUR tarafından düzenlenen mesleki eğitim kurslarından mezun olanların 36 ay, hiçbir belge veya niteliğe sahip olmayanların ise 24 ay süreyle teşviklerden yararlanabileceğini ifade etti. Yazıcı, 29 yaşından büyük erkeklerden mesleki yeterlilik belgesine sahip olanların, mesleki teknik eğitim veren orta veya yüksek öğretimi bitirenlerin ya da İŞKUR tarafından düzenlenen mesleki eğitim kurslarından mezun olanların 24 ay süreyle teşviklerden faydalanabileceğini belirten Yazıcı, özel sektör işyerlerinin işgücü taleplerini İŞKUR'a kayıtlı işsizler arasından karşılamaları durumunda tüm bu sürelere ilave olarak 6 ay daha teşvik verildiğini vurguladı.

Yazıcı ayrıca, teşviklerin bir iş sözleşmesine tabi olarak çalışırken mesleki yeterlik belgesi alanlar veya mesleki ve teknik eğitim veren orta veya yüksek öğretimi bitirenleri de kapsadığını, bu şartların yerine getirilmesi durumunda çalışanların 12 ay süreyle sigorta primlerinin işveren hisselerine ait tutarının İŞKUR tarafından karşılandığını söyledi.

YORUMLAR 4
  • ESİN YALNIZ 10 yıl önce Şikayet Et
    DEMODE BİR KAMPANYA. sözkonusu yasa torba yasa diye bilinen 6111 sayılı yasa ile çıktı ve yürürlülük tarihi 01.03.2011 dir. geçerliligi bitmek üzere zaten birader.
    Cevapla
  • Soner Özcan 10 yıl önce Şikayet Et
    İşçi Bulamıyoruz. İşsizlik var diyen yalan söylüyor. Vasıfsız işçi bile bulamıyoruz. 8 saat + mesai + servis + yemek herşey var ama gelenler vasıfsız olmasına rağmen daha çok maaş daha çok maaş diye beğenmeyip çalışmıyorlar. Girenlerin bazıları yok sigara içemiyorum, çok hijyen diye çalışmıyor. Millet hem kel hem hodul, anlamadım bu işi. Maaş gününde, sgk'sız çalıştırılmaz, her türlü imkan var ama millete kahvede oturmak ve işsizlik parası almak daha cazip geliyor. Yalan bu işsizlik yalan.
    Cevapla
  • Ersin Candan 10 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar Çalışmıyor. Vasıfsız elemana 1000 tl ile işe başla diyorum burun kıvırıyor. Mesleği: Hiç bir şey. Ne iş olsa yapar. Sabah 08:00 akşam 17:30. Cumartesi pazar tatil. Resmi günlerin hepsi tatil. 29 ekimin bir gün öncesi öğleden tatil ama adamlar çalışmıyor. İş yerinde problem vardır gibi düşünen olabilir ama Allah razı olsun iş yerimizden 10 yıldır çalıştığım bir yer ve daha maaş günü 1 gün bile geçirmediler. İnsanlar birbirine saygılı çok şükür. İstanbul Esenyurt bölgesinde eleman arayan çok çalışacak adam yok. Burayı gördükçe işsizlik olduğuna inanası gelmiyor insanın.
    Cevapla
  • hasangulten 10 yıl önce Şikayet Et
    İŞVERENE PRİM . İşveren ,daha daha zengin olacak ,malına mal katacak, işçi 850 tl asgari ücrete talim.
    Cevapla