'Özgürlüklerin genişletilmesi Türkiye'yi ileriye taşır'

TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, Demokratikleşme Paketi'ni Değerlendirdi...

'Özgürlüklerin genişletilmesi Türkiye'yi ileriye taşır'
'Özgürlüklerin genişletilmesi Türkiye'yi ileriye taşır'
GİRİŞ 01.10.2013 11:45 GÜNCELLEME 01.10.2013 11:45

TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketi'nin özgürlüklerin genişletilmesi, düşünce ve ifade hürriyeti ve sivil siyasetin önünün açılması yönünde çok önemli satır başlarını içerdiğini belirterek, "Öncelikle başlığı demokratikleşme olan bu çabayı ve çalışmayı takdirle karşılıyoruz. Türkiye uzun yıllardır darbe anayasaları ve ara rejim uygulamaları ile boğuşmuş bir ülke olarak ilk defa demokratikleşme için adım atıyor. Demokratikleşme, hürriyet, din ve vicdan hürriyeti, ifade hürriyeti toplumun tamamını ilgilendiren ve hepimizin arzusu olan konulardır. Düşünce hürriyeti noktasında atılan bu adımların ülkemizin önünü açacak, yeni ufuklar oluşturacak nitelikte olacağından kuşkumuz yoktur" dedi.

Özellikle kamuda başörtüsü yasağının kaldırılmasıyla çok önemli bir dönemecin aşıldığını, yıllardır din ve vicdan hürriyeti noktasında yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırıldığını dile getiren Sert, "Paketin tamamı kamuoyunun beklediği nitelikte olmuştur. Günlerdir bu noktada kamuoyu, çok önemli kazanımların ortaya çıkabileceği hususunda bir beklenti taşıyordu. Sayın Başbakanımızın açıkladığı paket, bu noktada beklentileri karşılamış ve önümüzdeki süreçte demokrasinin kökleşmesi yönünde çok önemli tohumların atılmasına neden olmuştur" diye konuştu.

Demokrasinin çağdaş ve ileri boyutlarda bir niteliğe kavuşturulması, insanlarımızın her türlü özgürlüğünün teminat altına alınması noktasında yapılan bu çalışmaları takdirle izlediklerini kaydeden Dr. Sert, "Özgürlüklerin genişletilmesi Türkiye'yi hep ileriye taşır. Yaşadığımız sıkıntıların birçoğu demokrasimizin zaman zaman yaşadığı problemler ve insanlarımızın özgürlüklerine yapılan saldırılar ile gerçekleşmiştir. Bütün bunları giderecek her türlü adımı sonuna dek destekliyoruz. Bu paket, ülkemizin muasır medeniyetler zirvesine taşınması yönünde atılan adımların en önemlisi olarak tarihe geçmiştir" açıklamasını yaptı.