Kopuz: Kurtuluş yolunda önemli adımlar atıldı

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketine ilişkin İstanbul iş dünyasından destek açıklaması geldi.

Kopuz: Kurtuluş yolunda önemli adımlar atıldı
Kopuz: Kurtuluş yolunda önemli adımlar atıldı
GİRİŞ 30.09.2013 13:25 GÜNCELLEME 30.09.2013 16:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Demokratikleşme Paketi"ni açıklamasının ardından yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin, son 10 yılda ekonomik kalkınma ve gelişmede kat ettiği mesafeye paralel olarak, demokratik yapısını kısıtlayan, insan hak ve hürriyetlerini daraltan anlayıştan da kurtulma yolunda önemli adımlar attığını belirtti.

1960 askeri darbesiyle başlayıp 1971 muhtırası, 12 Eylül 1980 İhtilali ve 28 Şubat 1997 post-modern darbesiyle devam eden Türkiye'nin miras aldığı vesayet anlayışının artık geride kaldığını aktaran Kopuz, "Hepinizin bildiği gibi, hükümetin büyük bir cesaret ve risk alarak başlattığı Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi, ülkemizde arzu ettiğimiz sosyal barışı tesis etmede önemli bir kilometre taşı olmuştur" şeklinde konuştu.

Kopuz, İstanbul iş dünyasının temsilcileri olarak paketi heyecanla karşıladıklarını kaydederek, Türkiye'nin, bundan sonra 2023 hedefi ve 2071 vizyonuna büyük bir kolaylıkla ulaşacak güç ve performansa kavuşacağına olan inancını dile getirdi.

Demokratikleşme paketiyle, Türkiye'nin kalıcı huzura, her köşesinde tam anlamıyla istikrara, tüm vatandaşları arasında birlik ve kardeşliğe doğru koşar adım yürür hale geldiğini söyleyen Kopuz, ülkenin tüm sosyal katmanları ve etnik yapılarıyla birlik ve beraberlik içinde olma imkanı kazandığını ifade etti.

Kopuz, ayrıca Türkiye'nin farklılıkları inkar eden değil, zenginlik olarak gören bir anlayışa sahip olduğunu aktararak, tüm bu gelişmelerin, iş dünyası açısından da son derece önemli olduğunu vurguladı.

Tesis edilen barış ve huzur ortamının yatırımları artıracağını ve kalkınma için büyük bir performans oluşmasını sağlayacağına dikkati çeken Kopuz, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi bu demokratikleşme paketi, ekonomik anlamda da ağırlıklarımızdan kurtulmamızı sağlayacaktır. Artık Türkiye, ekonomik alanda da birinci ligin değişmez aktörlerinden biri olacaktır. Unutmayalım ki, kalkınmanın da, refahın da anahtarı toplumsal bütünlük, sosyal barış ve huzurdur. Türkiye, bugün bu yolda çok önemli bir dönemeci arkasında bırakarak, aydınlık ve müreffeh bir yarına doğru yürümeye başlamıştır. Sonuç olarak İstanbul iş dünyası olarak biz düşmanlık yerine kardeşliği koyan, içe kapalı bir toplum yerine dünya ile bütünleşik bir ülkeyi idealize eden, gerileme yerine ilerlemeyi sağlayan, anarşi yerine barış ve huzuru önceleyen, baskıcı ve kısıtlayıcı yönetimler yerine demokrasiyi kökleştiren bu paketi takdirle karşılıyor ve yürekten destekliyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • hakanasil 10 yıl önce Şikayet Et
    sağ sol boş işler. Eyy cumhuriyet ey demokrası eğer bu ülkede var isen, eğer kadını evden çıkartıp okutacağım diyorsan, eğer şalvarımı, kasketimi çıkartıp pantolon ve şapka giydiriyorsan kadnın özgürce kamuda çalışmasına da ses çıkarmayacaksın .
    Cevapla
  • hakanasil 10 yıl önce Şikayet Et
    aya gidenler ve yaya kalanlar. 1960 da biz başbakan asarken abd uzaya gitme hazırlığının sonundaydı. Avrupa büyük savaş sonrası barışı tesis edip hızla sanayileşirken biz asmak ve kesmekle uraştık.onlar kaynak peşine düşerken biz muhtira veriyorduk. onlar dünyada dengeleri kafalarına göre dizayn ederken biz 80 de darbe ile meşguldük. dangalakların sokak ve çete savaşları, boş ve saçma kominist, sosyalist,faşist vs işlerle uğraştık. 2013 yılı sonunda açıklanan paketin askında gerekliliğini düşündüğünüzde 50 yıl geride kaldığımız gayet net görülüyor. osmanlıda bile bu işler gündeme gelmediyse öyle sorunları olmadığından geldi
    Cevapla