TÜMEXPO Fuarı CNR'da başlıyor

TÜMSİAD'ın vizyoner projelerinden TÜMEXPO Genel Ticaret Fuarı ve 1. KOBİ Şurası 12 Eylül 2013 (Yarın) muhteşem bir törenle açılacak.

TÜMEXPO Fuarı CNR'da başlıyor
TÜMEXPO Fuarı CNR'da başlıyor
GİRİŞ 11.09.2013 13:55 GÜNCELLEME 11.09.2013 13:55

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ve bir çok bakanın da katılması beklenen Fuarın ekonomimize katma değer üretmek için kurgulandığını dile getiren TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert,  "12 bin üye potansiyelim, 53 şubemiz, dinamik, enerjik yapımızla artık bir fuar organize etme noktasına ulaştığımızı düşünüyorum. Üretim ve ihracatın katma değerini artırmak ancak bu tür organizasyonlarla mümkün olabilir" dedi.

TÜMSİAD'ın vizyoner projelerinden TÜMEXPO Genel Ticaret Fuarı ve 1. KOBİ Şurası 12 Eylül 2013 (Yarın) muhteşem bir törenle açılacak. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ve bir çok bakanın da katılması beklenen fuar için konuşan TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert,  "12 bin üye potansiyelim, 53 şubemiz, dinamik, enerjik yapımızla artık bir fuar organize etme noktasına ulaştığımızı düşünüyorum. Üretim ve ihracatın katma değerini artırmak ancak bu tür organizasyonlarla mümkün olabilir" dedi.

Türkiye ekonomisine daha fazla katkı sağlamak ve 2023 hedeflerinde KOBİ'lerin üretim gücünü artırabilmek bu organizasyona imza atan TÜMSİAD'ın TÜMEXPO Genel Ticaret Fuarı, kıtaları buluşturacak bir vizyonla kurgulanıyor. TÜMEXPO Fuarı'nın ülkemizin ekonomik katma değerine daha çok katkı yapabilmek ve 2023 vizyonunda önemli adımlar atmak için planlandığını belirten TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, "Türkiye ekonomisinin belkemiğini KOBİ'ler oluşturuyor. TÜMSİAD'da giderek yıldızı parlayan 53 şubesi ve 12 bin üyesiyle ülke ekonomisine sağladığı enerjiyle ve katma değerle farklılığını ortaya koyan bir sivil toplum kuruluşu. Dünya fuarcılık alanında yaklaşık 500 milyar dolarlık bir ciro söz konusu. Türkiye ise bu cirodan ancak yüzde 1'lik bölümü alabiliyor. Bunu artırabilmek için çok çalışmalı, genel ve spesifik fuarlar organize etmeliyiz. Gücüne güç katan, gerek Türkiye'de gerekse Avrupa'daki yapılanmasıyla göz dolduran TÜMSİAD, ülkemizin bu fuarcılık alanındaki önemli bir boşluğunu doldurmak için yola çıkıyor" dedi.

Uluslararası fuarların çoğaltılması ve 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşılması için daha aktif çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayan Hasan Sert, "Artık sahip olduğumuz üye potansiyel gücümüzle, Avrupa'daki sinerjimizle kendimizi göstermenin zamanı geldi. Avrupa'daki dinamik yapıyı Türkiye'ye aktaracağız" diye konuştu.

Fuarla birlikte eş zamanlı olarak ülkemizin KOBİ gerçeği ve gücünü ortaya koymak amacıyla 1. Uluslar arası KOBİ Zirvesi'nin de organize edileceğini, bunun da ülkemizin ekonomik potansiyelinin temel noktasını oluşturan KOBİ'lerin hedeflerini, vizyonlarını ve hedeflerini gözden geçirebilmeleri için bir buluşma zirvesi niteliği taşıyacağını kaydeden Sert, "Biz Türkiye'nin yıldızını nasıl parlatabilirizin hesabını yapıyoruz. Bu fuarların İstanbul'da düzenlenmesinin temelinde de İstanbul'un marka ve ekonominin başkenti olma vizyonu yatmaktadır" dedi.

Yapılacak fuar ile Avrupa Birliği tarafından 2020 yılı için belirlenen istikrarlı büyüme, akıllı büyüme, tamamlayıcı büyüme ve iktisadi gelişimden oluşan 4 ana vizyon kapsamında TÜMSİAD üyelerine ve işadamlarına bölgesel ve küresel iş bağlantılarının kurulmasına olanak ve fırsat tanınması hedefleniyor.

Otomotiv, inşaat, makine, tekstil, sağlık, kozmetik ve gıda gibi pek çok sektörde faaliyet gösteren katılımcı firmaların yurt dışından fuara davet edilecek önemli işadamları ile CNR EXPO, çatısı altında buluşturulacağı organizasyon, ticari alanda yeni stratejik ortaklıklara imkan tanıyacak.

Organizasyonda sergilenecek ürün grupları arasında, makine, makine ekipmanları ve yedek parçaları, bilişim, tekstil ürünleri, hazır giyim, kozmetik, gıda ürünleri, içecekler, gıda teknolojileri, inşaat yapı malzemeleri, mermer ve granit, mobilya ve dekorasyon, lojistik, elektrikli ev aletleri, plastik ve ürünleri ile telekomünikasyon ürünleri de yeralıyor.

TÜMSİAD, işletmelerin iş ve işleyip sistemlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve ülke ekonomisinin sektörel bazdaki makro ekonomik dengelerinin sağlıklı olması yönünde projeler üretmek amacıyla 2005 yılında kuruldu. Türkiye genelinde 48 ilde 53 şubesi bulunan TÜMSİAD'ın Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, Hollanda, İran, İsviçre, Suriye ve Ürdün'de de şube ve iş ortaklıkları mevcuttur.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL