Pegasus'tan 'şal'ter attıran teklif

Pegasus'ta para konuşuyor. Her şeyi paralı yapan şirketin yeni yöntemi şöyle: Klimalar açılıyor. Yolcular üşüyor. Battaniye ya da şal isteyenden para alınıyor.

Pegasus'tan 'şal'ter attıran teklif
Pegasus'tan 'şal'ter attıran teklif
GİRİŞ 14.08.2013 07:28 GÜNCELLEME 14.08.2013 14:53
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

'Uçmayı kolaylaştıran havayolu şirketi' sloganı ile hizmet veren Pegasus Havayolları'nın bazı uygulamaları 'pes artık' dedirtiyor. Pegasus uçaklarında adeta para konuşuyor. Takvim gazetesinin haberine göre paralı ikram uygulaması ile uçaklarda yeme-içmeden ücret alan Pegasus Havayolları'nda artık şal da paralı.

BELEŞ UYKU YOK!

Fakat şal ihtiyacı için gerekli ortam da sağlanıyor. İddialara göre; uçuşlarda klimalar sonuna kadar açılıyor. Soğuk havadan üşüyen yolcular bir battaniye ya da şal isteyince de para devreye giriyor. "Var ama satıyoruz" cevabıyla karşılaşan yolcular ikilemde kalıyor. Ya üşüyüp hasta olacak, ya da istenilen parayı ödeyecek. Sosyal medyada gündem olan şal parasının yanında, Pegasus'ta uyku da ücretli. Suyu 3 liraya satan Pegasus'un mönüsünde yer alan uyku seti dikkat çekiyor. Uyku gözlüğü, battaniye ve şişme yastıktan oluşan uyku seti için yolculardan 15 lira isteniyor. Pegasus uçaklarında ikramın paralı olması, sık sık 'kabin personeli satış elemanına dönüştü' yorumlarına da neden oluyor. Kabin personeli, yolculara yiyecek, içecek satışı yapıyor. Para alıp, üstünü veriyor. Kredi kartı da geçerli.

ALİ BEY İŞİNİ BİLİYOR!

Sabancı ailesinin üçüncü kuşak girişimcilerinden 1969 doğumlu Ali Sabancı, 2004 yılında ana holdingden hisselerini alıp ayrılınca, babası Şevket Sabancı ve ablası Emine Sabancı ile kurdukları Esas Holding'e katıldı. Daha sonra Pegasus Havayolları projesiyle dikkat çekti. 2005 yılında satın aldığı şirket ile ucuz bilet sistemi üzerine kurulu projeyi uygulamaya başladı. Fakat bilet dışındaki tüm hizmetler ve ikramlar da paralı yapılıp kazanç artırıldı. Hatta uçak içi satışlarda fatura vermediği için kayıtdışı satış eleştirileri yapıldı. Sistemden vazgeçmeyen Ali Sabancı, şirketi Nisan ayında halka arz ederek borsaya kote hale getirdi.

SOSYAL MEDYA KONUŞTU

Uçak buz gibi. Şal istedim, 'Var ama parayla' dediler.
Bravo Pegasus. Yolculara hem misafir diyorlar hem de misafirden su parası istiyorlar.
Pegasus'la uçarken cüzdanınız dolu olsun.
Bu kadar parayı nereye götüreceksiniz?

SU 3 LiRA

Pegasus'un internet sitesinde yer alan yurt içi mönüsünde yok yok... İşte bazı fiyatlar: Kahvaltı+çay/kahve 15 lira Çocuk mönüsü 13 lira Tavuklu sandviç 10 lira Peynirli sandviç 8 lira Su (33 cl.) 3 lira Soda (33 cl) 4 lira Çay 5 lira Cips (40 gram) 7 lira Uyku seti 15 lira Peluş ayıcık 10 lira Maket uçak 34 lira

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 50
  • n.s. 9 yıl önce Şikayet Et
    Ya pardon ama ben thy la gidiyorum hep anadolu jetle yani pegasusdan hem daha Gülümser hemde daha uygun kim demiş pahalı die tekrardan bi baksın bilet fiyatlarına ben pahalı olduğu için pegasusla gidemiyorum anadolujet dah uygun oluyar dikkate alın
    Cevapla
  • osmanmert 10 yıl önce Şikayet Et
    lahmacun kokareç paketi yaptırıp. pegasus uçaklarında yiyelim o halde sorun çözülür
    Cevapla
  • bgungor 10 yıl önce Şikayet Et
    sayın başbakan. Devlet sayende babalığı bıraktı çok güzel oldu ama sivil şirkrtlerle FİAT farkı çok ben yolculuk ücreti ödemek istiyorum yemek vs parasını kullanan ödesin bi el atsan.amma sen de parası olan binsin dersen ,gayretullahın gücüne gider maazallaah.
    Cevapla
  • CENGAVER 10 yıl önce Şikayet Et
    UÇAKLARDA ALKOL, OTOBÜSLERDE KOLA YASAKLANSIN !. Uçağa Otobüse neye binerseniz binin hep Yahudi ürünü sağlığa zararlı yiyecek ve içecekler, Kolasından, Nescafe ye ve Çay markasına kadar hep Yahudi markası tüketmek zorundamıyız kardeşim ! Koyun bile yediği otu seçiyor biz neyiz acaba !
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 10 yıl önce Şikayet Et
    Pegasus Haberi Yakından Takip Ediyor Sanırım. Baksanıza saçma sapan yorumlarla bizim anlatmak istediğimizi nereye çeken vatandaşları beğenme kampanyası başlamış. Bizim anlatmak istediğimiz olay farklı Eğer THY nin aktarmasız direk seferleri olsa eminim pegasus falan biter. Uçakta bir çay keyfinden mahrum olalım o nezaketi göstermeyin. Bilmem anlatabildimmi yoksa mesele sandiviç yiyelim içki içelim meselesi değil. Zaten birbuçuk saat sürüyor direk seferler. Boğazımız kurursa da pegasusa 4 lira su parası vermek yerine sıkarız dişimizi aşağı inince havalimanından 2 liraya ya da dışardan 50 kuruşa alırız. Ama enayi değiliz onu söyleyeyim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle