Hemşirelere Sağlık Bakanlığı'ndan müjde

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kırklareli'nde yaptığı açıklamada 2 bin sözleşmeli hemşire kadrosu tahsis ettiklerini söyledi.

Hemşirelere Sağlık Bakanlığı'ndan müjde
Hemşirelere Sağlık Bakanlığı'ndan müjde
GİRİŞ 20.07.2013 08:13 GÜNCELLEME 20.07.2013 08:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, maliyeden 2 bin hemşire almak için kadro tahsisi aldıklarını belirterek, "Gerek Sağlık Bakanlığı'na ve üniversite hastanelerimize, gerekse özel sektörde ciddi ihtiyaç var. Ama biz daha çok bakanlık olarak üniversite hastanelerimizde hemşire alımları ile ihtiyaçları karşılamaya çalışacağız" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere akşam saatlerinde Kırklareli'ne geldi. Vali Mustafa Yaman'ı makamında ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı'na ve üniversite hastaneleri ile özel sektörde hemşire ihtiyacı olduğuna belirterek, "Maliyeden 2 bin kadro tahsisi alındı. Bu 2 bin hemşirenin gerek sağlık bakanlığına ve üniversite hastanelerimize, gerekse özel sektörde ciddi ihtiyaç var. Ama biz daha çok bakanlık olarak üniversite hastanelerimizde hemşire alımları ile ihtiyaçları karşılamaya çalışacağız" dedi.

Gazetecinin seçim barajıyla ilgili sorusunu cevaplandıran Bakan Müezzinoğlu, barajın aşağı çekilmesinin gündemlerinde olmadığını ifade ederek, "Meclisimiz Ekim ayında açılacak. Partilerin görüşleri, anayasa çalışmaları yaz ayında devam ediyor. Onlar bitsin bir görelim. Bütün partilerin yetki kurulları değerlendirmeleri yapar, süreç içinde Meclis'e gelince değerlendirilir. Milletvekili olarak benim ne de bakanlığımızın böyle bir gündemi yok" dedi.

ESNAFLARI ZİYARET ETTİ

Valilik ziyaretinin ardından esnaf ziyaretleri yapan Müezzinoğlu bir eczaneye girerek çalışanlarla sohbet etti. Eczaneden çıkarken tartıyı görerek kilosunu ölçtüren Bakan Müezzinoğlu 78 kilo olduğunu öğrendi. Daha sonra Kırklareli Devlet Hastanesi'ne geçen Bakan Müezzinoğlu, acil servis ve üst katlarda yatan hastaları ziyaret etti. Bu ziyaretlerin gazeteciler tarafından görüntülenmesine izin verilmedi.

Bakan yolda giderken kendisine 'merhaba' diyen engelli aracı ile yaklaşan Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanı Arif Uzunoğlu'nun cebinde gördüğü sigara paketini alarak içmemesi için söz aldı.

İFTARA KATILDI

Bakan Müeezinoğlu Vilayet Meydanı'nda Eyüp Belediyesi Başkanlığı'nın düzenlediği yaklaşık 4 bin kişilik iftar yemeğine katıldı. Çorba, etli patates, pilav ve Kemalpaşa tatlısı ikram edilen yemeğin ardından konuşan Bakan Müezzinoğlu, "Birileri yaklaşık bir buçuk ay önce bu milletin istikrarından rahatsız oldu. Kalkınmasından, gelişmesinden rahatsız oldu. Sandıktan rahatsız oldu. Milli iradeden rahatsız oldu. Gezi Parkı diye bir hadise türettiler. Gezi Parkı ile milletin istikrarını bozmak isteyenlere bu ülkede son 10 yılda daha iyimi bir durum var yoksa daha kötü bir durum mu var. Daha kötü olan hortumcuların hortumu kesildi. Faizden geçinenlerin faizden sıkıntısı başladı. Daha önce bunlar kapalı kapılar ardında senaryolar yapar, millet iradesine müdahale ederlerdi. Bunlar baktığınız da Atatürk'ten geçinenler ve Atatürk'ü kullanırlar, ama Atatürk'ün şu sözüne asla değer vermezler. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' AK Parti'de diyor ki 'Egemenlik kayıtsız şartsız Milletindir ve Milletin olacaktır' Millet sandıkta ne derse o olacak. Gezi parkı hala ağaç meselesi mi diyenler var. Üç, beş ağaç meselesi diyenler esas arkada dönen oyunun ne olduğunu size söyleyeyim. 1960 yılında milletin sandıktaki hukukuna müdahale edildi. Bu milletin başbakanını idam ettiler. İdam edilen rahmetli Menderes değildi. İdam edilen milletin iradesiydi. Bu ne için yaptılar. Milleti sömürmek için yaptılar" diye konuştu.

"ŞİMDİ AK PARTİ ONLARIN ÜMÜNÜSÜĞÜ SIKIYOR"

Bakan Müezzinoğlu, Gezi Parkı eylemleri sırasında kumanya dağıtanların her gün 10 lira harcadığını ancak faizleri yükselterek ceplerine 100 lira koyduğunu öne sürdü. Bakan Müezzinoğlu, Kırklareli'nde Kurban Bayramı'ndan önce yeni bir devlet hastanesinin temelini atacaklarının da müjdesini verdi. İftar yemeğinin ardından bir süre daha Kırklareli'nde kalan Bakan Müezzinoğlu daha sonra şehirden ayrıldı.

YORUMLAR 1
  • İsmail ALBAYRAK 10 yıl önce Şikayet Et
    Yeni hemşireler hayırlı olsun. Ama maaşları tam olsun. . Ayda 8-9 nöbet tutuyorlar. Cumartesi pazar ve tatiller dahil. Bir bölümde 3-4 kişi çalışıyor yoğun tempoyla ev-eş-çocuklarını ihmal ederek özveriyle çalışıyorlar. Ama aldıkları nöbet parası 25TL 13 Yıllık hemşirenin aldığı maaş 1500TL.Hastadan geçebilecek tüm hastalıklara karşı korunmasızlar. Hasta ve hasta yakınları tarafından darp ediliyorlar. Ancak emeğin karşılığı FİYASKO. Gelen bakanlar doktor olduğundan ve doktorlar odasından dolayı sadece doktorlara imkan/maaş ve iyileştirme var. Diğer tüm bakanlıkların memurların tazminat, maaş ve sosyal şartları HEMŞİRE lerden daha iyi. EY BAKAN BİZEDE BAKARMISINIZ. ADALET ve KALKINMA bizde istiyoruz. Doktorları ve Hastane yöneticilerini biraz es geçin biraz azıcık da bize bakın.
    Cevapla