Rahmi Koç'tan hükümete büyük övgü

Koç Üniversitesi'nin 19. dönem mezunları için Rumelifeneri Kampüsü'nde düzenlenen törende konuşan Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Rahmi Koç'tan hükümete yönelik çarpıcı açıklamalar geldi.

Rahmi Koç'tan hükümete büyük övgü
Rahmi Koç'tan hükümete büyük övgü
GİRİŞ 18.06.2013 00:31 GÜNCELLEME 18.06.2013 11:28
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Rahmi M. Koç törende yaptığı konuşmada, Koç Üniversitesi'nin dünyanın en iyi 250 üniversitesi arasına girdiğini vurgulayarak, yeni hedeflerinin ilk 100 üniversite arasında yer almak olduğunu belirtirken  Dünya ekonomisindeki son gelişmeleri de değindi  ve mezunlara; "Dünyamızda iç dinamikler değişmiş ve güç odakları kaymıştır." diye seslendi.

Koç Üniversitesi'nin en başarılı öğrencilerin tercih ettiği bir vakıf üniversitesi olduğunu belirten Rahmi M. Koç; "Koç Üniversitesi'ne girmek bir ayrıcalıktır. Vehbi Koç Vakfı olarak bu başarıyı daha da ileriye götürmek için geceli gündüzlü çalışmaktayız. Araştırma-geliştirme çalışmalarımız sağlam adımlarla ilerlemektedir. Ar-Ge çalışmaları için elde ettiğimiz fonlarda büyük artış olmuştur. Üniversite endüstri ilişkilerinde örnek ortaklıklar kurulmuştur" dedi.

Törende gençlere seslenen Rahmi M. Koç, ekonomideki son gelişmelere de dikkat çekerek şunları söyledi: "Dünyamızda iç dinamikler değişmiş ve güç odakları kaymıştır. Amerikan ekonomisi yavaş yavaş kalkınırken, Avrupa ekonomisi tersine küçülmekte ve Euro bölgesinde alarm zilleri çalmaktadır. Çin'in yavaşlaması, Japonya'nın hala sıfırda olması ve de Hindistan'ın artık büyümemesi, dünya ekonomik parametrelerini aşağıya çekmektedir. Ülkemiz dünya krizini ağır bir fatura ödemeden atlatmıştır. Tarihinde ilk defa IMF'e bütün borçları ödemiş ve helalleşmiştir. Başka dış borçlarımız ve cari açık devam ediyor olsa dahi bu çok önemli bir başarıdır. Ekonomimiz bu yıl yine nispeten sevindirici bir büyüme sergileyecek ama buna rağmen ülkemizin dış gelişmelerden etkilenmemesi mümkün değil." dedi.

Gençler ve iş arayanlar arasında da rekabetin keskin olduğunu belirten Rahmi M. Koç gençlere şöyle seslendi: "İşte böyle bir dünyaya adım atıyorsunuz. Bugün atılacağınız hayatı iyi bilmeniz önemlidir. Kendinize güvenin ama başkalarının tecrübelerinden de yararlanmayı ihmal etmeyin. İşinizi severek yapın çalışmaktan yılmayın. Dolayısıyla dikkatli olmanız, hadiseleri yakından takip etmeniz, çok çalışmanız, hata yapmamaya özen göstermeniz ve de gelen fırsatları kaçırmamanız lazımdır" dedi.

YORUMLAR 64
  • ömürcan 10 yıl önce Şikayet Et
    hayırdır... eee,, migrostan gezi eylemcilerine yaptığın yemek ve kumanya yardımı ne olacak şimdi.. hııııııııııı,, bekliyordunuz hükümet tası taragı toplayıp gitsin.. eeeeeee, gitmedi.. sen 10 adam yolladın taksime tayyip 500 adam topladı.. sen izmirde adanada 1000 kişi toplayıp yürüdün tayyip 10.000 kişi toplayıp yürüyorr.. eeeeeeeeeene olacak şimdi.. tabi.. iktidarın yanında devam.. tabiii... bizde yedik....TABİ, YERSEN..
    Cevapla
  • Halil Ak 10 yıl önce Şikayet Et
    menfaatçiler.... KOÇ GRUBU DEĞER KAYBI (Milyon $): 4.478 ENDEKS AĞIRLIĞI (yüzde): 14.50 ŞİRKET SAYISI: 10 gezi parkı olaylarından en çok etkilenenlerden biri de koç gurubu rakamlar gösteriyor. şimdi neden böyle davrandığını millet anlasın.
    Cevapla
  • SaNCaKTaR BaBa 10 yıl önce Şikayet Et
    Durmak YoOOOOOOOOOKKKKKK Yola devammmmmmmm!. Ülkemiz savaş halinde iken 1 kamyonu 3 kat fiyatla satmışlardı. Böyle böyle milletin kanını emenler şimdi Halkın bu kadar yoğun bir şekilde (Türk tarihin de ilk) desteklediklerini görünce deve kuşu misali kafalarını toprağa gömdüler fakat halk o başı zaten biliyordu bu sefer bırakmamak lazım. Önceden yaparlar ve dimdik dururlardı şimdi iş değişti. Bundan sonra saklamaya gerek yok biz o kafayı zaten o deliğe sokarız Millet olarak sıkıntı yok......
    Cevapla
  • Ali Güzelhan 10 yıl önce Şikayet Et
    Was ist jetzt Rahmi Koc?Bu ne şimdi Rahmi Koç?. Oğlun veya yağenin Ali Koç günlerdir Gezi eylemlerine destek veriyor ve hükümete adeta meydan okuyor.Senin destek anlamında sözlerin ne anlama geliyor doğrusu bunu anlayamadık.Yoksa Tayyip Erdoğanı deviremeyince yavaş yavaş çark etmeyemi başladınız.AMA Artık yemezler.Artık AK KOYUN KARA KOYUN belli oldu.Anladın sen onu....
    Cevapla
  • Haluk 10 yıl önce Şikayet Et
    Ehe hee!. N'oldu! Tutuştuk galiba. :D
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle