'Gezi parkı boşaltılmalı, olaylar son bulmalı'

TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan SERT' in Gezi Parkı olaylarına ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

'Gezi parkı boşaltılmalı, olaylar son bulmalı'
'Gezi parkı boşaltılmalı, olaylar son bulmalı'
GİRİŞ 12.06.2013 14:54 GÜNCELLEME 12.06.2013 16:50

TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan SERT, Taksim Gezi Parkı'nda 14 gün önce çevreci bir grup insan tarafından başlatılan olayların bugün çok farklı boyutlara ulaştığını belirterek, "Yaklaşık 15 gündür ülkemizin huzurumuzu bozan Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili tüm yaşananları, gelişmeleri çok yakından takip ediyor, fakat gelinen noktada bu can sıkıcı durumun bir an evvel son bulmasını arzuluyoruz. Yeşil ve çevre hassasiyeti dolayısıyla Taksim'de bulunan insanların eylemlerini ve bu yönde göstermiş oldukları olumlu tavrı destekliyor ve hassasiyetlerine biz de katılıyoruz. Fakat olaylar artık çevre bilinciyle öne çıkan eylemlerden çok siyasal bir alan işgali ve marjinal grupların seslerini duyurma arenası haline dönüşmüştür. Özellikle bazı marjinal grupların bildiri dağıtma, propaganda yapma ve Atatürk Kültür Merkezi'nin üzerine pankart asmaya varan tavırları, çevreci hassasiyet taşıyanların ana eylem noktasından uzaklaşan, bazı çevrelerin, siyasal grupların toplumu içine çekmeye çalıştığı bir gösteri haline gelmiştir" dedi.

Yaşanan hazin ve can sıkıcı süreçte biri polis olmak üzere 3 vatandaşımızın hayatını kaybetmesinin kendilerini derinden yaraladığını ve üzdüğünü aktaran SERT, bazı yabancı basın ajanslarının Taksim Gezi Parkı'nda yaşananları Türkiye'nin huzur ve istikrarını bozacak bir anlayışla sunmasını tepki ile karşıladıklarını, yapılan yayınlarla Türkiye'nin güçlü imajının tüm dünyada özellikle bozulmak istendiğini belirtti.

Dr. SERT, "Türkiye, özellikle ekonomik anlamda son yıllarda sergilediği performansla, bölgesinin yıldızı olmuş, özellikle demokratik anlamda attığı adımlar tüm dünyanın beğenisini kazanmıştır. Yatırım yapılabilir ekonomik iklimiyle Türkiye, tüm yatırımcıların, işadamlarının gözdesi bir ülke haline dönüşmüştür. Yaşanan olumsuz gelişmeler, ülke ekonomisindeki iyiye gidişin ortadan kaldırılmasına yönelik bir oyun olduğu noktasındaki söylemlerin doğruluğunu ispat etmektedir" değerlendirmesini yaptı.

SERT, şöyle devam etti: "Yaşanan bu olumsuz gelişmelerin dış basına yansımaları ülkemizin marka imajına zarar vererek Türk halkını zor durumda bırakmıştır. Talep edilenlerin demokratik ortamlarda dile getirilerek demokratik yollarla aranması, yaşanan bu kargaşada bir hak elde edilemeyeceğinin anlaşılması gerektiği inancındayız. TÜMSİAD olarak bizler, Gezi Parkı eylemlerine katılan insanların ülkemizin geleceği adına eylemlerine son vermesini beklemekteyiz"

Gezi Parkı'nı işgal eden grupların bir an evvel bu bölgeyi terk etmesi ve olayların sona erdirilmesi gerektiğini kaydeden SERT, "Bu ülke demokratik, hukuk devletidir. Eğer bir şeye karşıysanız, bunu demokratik yöntemlerle ve hukuk önünde taleplerinizi ortaya koyarak yapmalısınız. Gezi Parkı, boşaltılmalıdır. Olaylar son bulmalıdır. Hassasiyetlerini ortaya koyduğunu iddia edenler taleplerini hukuksal yöntemlere başvurarak aramalıdır" dedi.