Cizre'de TÜSİAD için büyük hazırlık

TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Kadooğlu, "Ülkede bir düğün var, nişan takıldı. 76 milyonun halay çekeceği düğünde takı olarak bölgeye yatırım yapmaya geleceğiz" dedi

Cizre'de TÜSİAD için büyük hazırlık
Cizre'de TÜSİAD için büyük hazırlık
GİRİŞ 08.06.2013 21:18 GÜNCELLEME 08.06.2013 21:18

TÜSİAD'ın 25 Haziran'da Cizre ilçesinde gerçekleştireceği toplantı öncesi hazırlıklar için ilçeye gelen Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı da olan Kadooğlu, Cizre Öğretmenevi'nde Şırnak Vali Yardımcısı Deniz Zeyrek, Cizre Kaymakamı Şenol Koca, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Dalmış, Cizre TSO Başkanı Süleyman Çağlı ve bölgedeki bazı iş adamlarıyla bir araya geldi.

Kadooğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, TÜSİAD Yönetim Kurulu'nun Cizre'ye gerçekleştireceği ziyaretin önemine değinerek, bu ziyarette herkesin ve her kesimin gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini belirtti.

Toplantı sonrası gazetecilere açıklama yapan Kadooğlu, silah ve şiddetle kimsenin bir yere varamadığını, silah ve olayların artık miadını doldurduğunu belirterek, diyalog sürecinde geri çekilmeleri görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kadooğlu, 30 yıldır süren çatışmalı dönemin çözüm süreciyle sona erecek olmasının herkesi memnun ettiğine dikkati çekerek şöyle konuştu:

"Ülkede bir düğün var, nişan takıldı. 76 milyonun halay çekeceği düğünde takı olarak bölgeye yatırım yapmaya geleceğiz. Düğün olacak ve 76 milyon insan halay çekecek. Biz işadamları olarak bölgeye yatırım olarak takı takmaya gideceğiz. İş adamları olarak takımız fabrika olacak. İstihdam yaratacağız. Çünkü süreç sadece barış yapmakla bitmiyor, sorun istihdam yaratılarak sona erdirilir. Refah geldikçe bu çözüm süreci başarılı olabilir. TÜSİAD ve iş adamları olarak hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız."

"Cizre'yi önemsiyoruz"

Kadooğlu, bölgede olayların yaşandığı ilçelerin birinin de Cizre olduğunu vurgulayarak, Cizre'nin sembol bir ilçe olduğunu belirtti.

"Toplantıda TÜSİAD üyelerinin yaptığı ve yapacağı yatırımlar açıklanacak" diyen Kadooğlu, ziyarette bölgeyi tanıtma fırsatı bulacakları iş adamlarından önümüzdeki süreçte yatırım yapmalarını bekleyeceklerini vurguladı.

Kadooğlu, ülkenin kalkınmasının sadece İstanbul, Ankara veya Gaziantep ile olamayacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Ülke kalkınması Edirne'den Şırnak'a kadar olmalıdır. Bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını giderdiğiniz müddetçe ülke bütünlüğünde başarı elde edilir. Bu nedenle Cizre'yi çok önemsiyoruz. Burada yapılacak toplantıyı önemsiyoruz. Bu toplantıyla inşallah hem sürece katkı sunulur hem de bölgeler arasındaki eşitsizliği ortadan kaldıracak hamleler atılır."

"Barış sürecini sivil bir anayasa ile taçlandırabiliriz"

"Çözüm sürecine ve barışa hiç olmadığı kadar ümitliyiz" diyen Kadooğlu, sorunun şiddetle çözülemeyeceğini herkesin öğrendiğini aktardı.

Kadooğlu, bu süreçte demokratik adımların da atılması gerektiğine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Barış sürecini sivil bir anayasa ile taçlandırabiliriz. Bir ülkenin mayası anayasasıdır. Bir evlilik için evlilik cüzdanı ne ise bir ülkenin vatandaşlarını da bir arada tutan anayasasıdır. Bir an önce sivil ve bağımsız bir anayasanın hazırlanması ile bu ülke çok büyüyecek, gelişecek ve tüm dünyada sözü edilen bir ülke haline gelecek."

"Kalkınma hamlesini Cizre'den başlatacağız"

Tarkan Kadooğlu, 25 Haziran'da TÜSİAD'ın gerçekleştireceği ziyaret öncesinde Şırnak Havaalanı'nın açılmasını beklediklerini ifade ederek, bu konuda hükümet nezdinde girişimlerde bulunduklarını belirtti.

Yıllardan bu yana bakir kalan bölgeye tüm iş adamlarını yatırama davet ettiklerini kaydeden Kadooğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bölge iş adamları olarak fizibilitemizi yapacağız. Teşvikler de göz önüne alındığında inanıyorum ki herkes bölgeye yatırım yapmak isteyecektir. Kadooğlu Grup olarak Cizre'ye yapacağımız yatırımı 25 Haziran'da açıklayacağız. Ümidimiz, Doğu ve Güneydoğu kökenli iş adamlarının da sosyal bir sorumluluk olarak servetlerinin yüzde 10'u ile bölgeye yatırım yapmalarıdır. Bizler yatırım yapacağız ki başkalarına da 'gelin yatırım yapın' diyebilelim."

KAYNAK: AA