Asya Yatırım aracı kurum faaliyetine başladı

Bank Asya'nın kurduğu, katılım bankacılığının ilk ve tek aracı kurumu Asya Yatırım faaliyete geçti. Şirket, özellikle sukuk ve halka arz ile birleşme ve satın alma işlemlerine aracılıkta lider bir kuruluş olmayı hedefliyor.

Asya Yatırım aracı kurum faaliyetine başladı
Asya Yatırım aracı kurum faaliyetine başladı
GİRİŞ 30.05.2013 13:27 GÜNCELLEME 30.05.2013 13:27

Türkiye'nin öncü bankaları arasında yer alan Bank Asya, finans sektöründeki atılımlarına devam ediyor. Sigortacılık, bireysel emeklilik ve GYO gibi alanlarda yatırımları bulunan Bank Asya'nın sermaye piyasalarında aracılık hizmetlerinin sunulması, halka arza aracılık ve diğer sermaye piyasası işlemlerini gerçekleştirmek üzere kurduğu Asya Yatırım Menkul Değerler AŞ faaliyete geçti. 10 milyon TL sermaye ile kurulan, Asya Yatırım, hisse senedi piyasasında müşterilere hizmet vermenin yanı sıra kurumsal finansman tarafında da özellikle sukuk ve halka arz ile şirket birleşme ve satın alma işlemlerine aracılıkta lider bir kuruluş olmayı hedefliyor.

Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, düzenledikleri basın toplantısı ile Asya Yatırımı tanıttı. Aktif büyüklük sıralamasında Türkiye'nin 13. büyük bankası olan Bank Asya'nın şube ve ATM yatırımlarının yanı sıra yeni iştiraklerle de sektörün önemli aktörleri arasında yer almayı sürdürdüğünü belirten Beyaz, "Bank Asya olarak finans sektörünün her alanında faaliyet göstermek istiyoruz. Bu doğrultuda sermayesinin tamamı Bank Asya'ya ait olan Asya Yatırım'ı faaliyete geçirdik. Türkiye'de bir katılım bankasının sahip olduğu ilk ve tek aracı kurum olan Asya Yatırım, katılım bankacılığı prensipleri doğrultusunda tüm müşterilere hizmet verecek." dedi.

"KURUMSAL FİNANSMAN TARAFINDA CİDDİ OYUNCU OLMAK İSTİYORUZ"

Asya Yatırım Genel Müdürü Ersel Barlak da GFC General Finans Menkul Değerler'in lisans hakları satın alınarak kurulan Asya Yatırım'ın ilk işlemini Mayıs başı itibariyle gerçekleştirdiğini söyledi. Yurtiçi sermaye piyasaları ve kurumsal finansman olmak üzere Asya Yatırım'ın iki ana faaliyet alanı bulunduğunu ifade eden Barlak, "Kurumsal finansman tarafında ciddi bir aktör olmak istiyoruz. Bu alanda sukuk ihraçları, halka arz ve birleşme ve satın alma işlemleri bizim için önemli enstrümanlar." diye konuştu.

Barlak, bu yıl özel sektör sukuk ihracına yönelik işlem gerçekleştirmek için çalışmaların devam ettiğini, ayrıca Bank Asya'nın yapmayı planladığı sukuk ihraçlarına da aracılık edeceklerini kaydetti. Barlak, yurtiçi sermaye piyasalarında ise katılım bankacılığı prensipleri çerçevesinde hisse senedi piyasasında bireysel ve kurumsal yatırımcıların alım satım işlemlerinde aracılık etmek istediklerini, hedefin ise mevcut 26.000 müşteride hacim ve sayı olarak artış olduğunu belirtti. Barlak, mevcut düşük faizli ortamın yatırımcıları sermaye piyasası ürünlerine yönlendireceğini ve hisse senedi yatırımının önümüzdeki dönemde gözde bir yatırım aracı olmaya aday olduğunu söyledi.

KAYNAK: AA