Koruma memurları ne kadar maaş alacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün koruma memuru alımına ilişkin hazırladığı kanun değişikliği tasarısına son şekli verildi.

Koruma memurları ne kadar maaş alacak?
Koruma memurları ne kadar maaş alacak?
GİRİŞ 23.05.2013 08:27 GÜNCELLEME 23.05.2013 11:31
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Emniyet'in koruma memuru taslağı belli oldu. İlk etapta 10 bin sonra 20 bin koruma memuru alınacak. Yaş sınırı 28 olacak. 6 ay eğitim verilecek. Bin 800 ile 2 bin TL maaşla kadrolu olarak işbaşı yapacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün koruma memuru alımına ilişkin hazırladığı kanun değişikliği tasarısına son şekli verildi.

Bugün'ün haberine göre; Polis teşkilatına ilk etapta 10 bin, daha sonraki aşamalarda ise 20 bin koruma memuru alınacak. Alımlar 3 yılda tamamlanacak.

Koruma hizmetleri, stadyumlar ve üniversitelerin güvenliği silahlı görev yapacak 30 bin koruma memuruna emanet edilecek. Koruma memurları bin 800 ile 2 bin TL arasında maaşla işbaşı yapacak.

29 BİN POLİS SUÇLA MÜCADELEYE

Emniyet'e ait tesisler, kamu binaları, hassas bölgeler, kişi ve yakın koruma hizmetlerinde görev yapan 29 bin polis suçla mücadeleye kaydırılacak.

En az lise mezunu olma şartı aranan memur adayları için yaş sınırı 26'dan 28'e çıkarıldı. Özel yetenek sınavında başarılı olan koruma memur adayları polis meslek yüksek okulunda 4 ay eğitim alacak. Sahada ise iki ay uygulamalı eğitim verilecek.

Polise yardımcı unsur olacak koruma memurları sözleşmeli değil kadrolu olacak. Emniyet Hizmetleri Sınıfı'ndan atanacak koruma memurlarından başarılı olanlar polis memurluğuna yükseltilecek. Bu oran yüzde 5'i geçemeyecek. Koruma memurları polisler gibi geniş yetkilere sahip olmayacak.

YORUMLAR 11
  • hasan ak 10 yıl önce Şikayet Et
    YAŞ SINIRININ 35 OLMASI İCİN BİMERE MESAJ GÖNDERELİM ARKADAŞLAR. 28 yaş üstü arkadaşlar yaş sınırının 35 olması ve özel güvenlik görevlilerine öncelik tanınması için bimere yani başbakanlık iletişim merkezine mesaj gönderelim.
    Cevapla
  • hasan yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    GÜVENLİKLERE NEDEN ÖNCELİK TANINMIYOR NEDEN BU KADAR YAŞ SINIRI YÜKSEK. 5 yıldır güvenlik olarak calısıyorum 32 yasındayım özel güvenlik şirketleri kanımızı emiyor 1200 lira yol yemek agi herşey icinde tek umudum buydu ama olmadı bimere yani başbakanlık iletişim merkezine yaş sınırının yükseltilmesi için beni muhatap bile almadılar cevap vermediler bu işin yılarca cilesini ceken insanları bir kenara atıyorsunuz herhangi birisini alıyorsunuz diyeceğim inşallah son döneminiz olur bir daha oy yok size
    Cevapla
  • chezy_chez 10 yıl önce Şikayet Et
    .... Bir kaç ay önce bu haberi yine ''BUGÜN'' gazetesi yayınlamıştı... Emniyet Genel Müdürlüğüne konuyla ilgili mesaj atıp bilgilendirme talep ettiğimde böyle bir şeyin olmadığı söylenmişti.. Haber yine aynı ancak tek farkı var bu sefer Muammer GÜLER'de bunu onayladı.. Peki sormak istediğim şu gazetenin daha önce haber yapıp güzel bir habercilik yapmasını neden resmi kurumlar yalanlıyor...
    Cevapla
  • COŞKUN ÇAKIR 10 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel valla.... ben 7 yıldır güvenlik yapıyorum şişli etfalin acilimi dersin,derbi maçlarmı dersin,sonrasında kamuya bağlı bir kurumun bir sürü biriminde özallıkle sosyal tesislerinde ve millete cici görünme organizasyonlarında ahasıda çok tabi,elin çakallarıyla psikopatlarıyla uğaşmakmı dersin bunun yanında dövülen bıçaklanan mesai arkadaşlarımı daha ne anlatayım üstelik 1200 lira maaşla(yol yemek ve agi dahil)biz sefillik sürüp ezilelim yıllardır siz hop bir anda adamları memur yapın ve utanmadan 28 yaş sınırı koyun ee peki o bıçaklanan darp edilen insan yerine koyulmayan bizler ne olucaz peki yazıklar olsun size hepinizi en yüce makama "rabbime"havale ediyorum....
    Cevapla
  • hasan yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    özel güvenlik firmaları. özel güvenlik firmaları hangi kanunlara dayanılarak kuruldu,bu kanunlar ne zaman,kimin zamanında çıktı,kaç tane kamu kurumu özel güvenlik firması ile çalışıyor,hava alanları bile özel güvenlik ile çalışırken,bunlara bile nasıl girildiği herkes tarafında malümsa ,şimdi sil baştan bu işi yine kadrolu elemanlarla yapıyoruz demek ne oluyor anlamak da güçlük çekiyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle