İş kadınları, çözüm için Diyarbakır'da

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı'nca organize edilen "Biz Birlikte Türkiye'yiz" Projesi kapsamında Diyarbakır'a gelen çok sayıda iş kadını, bazı üretim tesislerinde incelemede bulundu.

İş kadınları, çözüm için Diyarbakır'da
İş kadınları, çözüm için Diyarbakır'da
GİRİŞ 20.05.2013 20:06 GÜNCELLEME 20.05.2013 20:06

Vali Mustafa Toprak, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyunlu ile Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) geçen iş kadınları, burada Jiber Tekstil ile Karlis Alçı fabrikasını gezdi.

Üretim ünitelerini inceleyen ve fabrikalarda çalışan kadınlarla sohbet eden iş kadınları, daha sonra Karavil Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Karavil'den bilgi aldı.

"Bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmak istiyoruz"

Aykon Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kadriye Esra Aygün, gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümetin bir süre önce uygulamaya geçirdiği çözüm süreci sayesinde bölgedeki şiddet olaylarının sona erdiğini vurgulayarak, yörenin huzurlu günlere kavuştuğunu söyledi.

"Biz Birlikte Türkiye'yiz" Projesi kapsamında Diyarbakır'daki yatırım olanaklarını yerinde görmek üzere Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Gülden Türktan, Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Kalkavan ile eski TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'in de aralarında bulunduğu çok sayıda iş kadınıyla Diyarbakır'a geldiklerini kaydeden Aygün, şöyle konuştu:

"Çözüm süreci sayesinde bölge huzur ve güven ortamına kavuştu. Süreç, bölgeye büyük bir umut getirmiş. Bu iyimser havayı uçaktan iner inmez hissettik. İş kadınları olarak bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Bunun için Diyarbakır'daki yatırım olanaklarını araştırmaya geldik. OSB'deki bazı işletmeleri gezdik. Beklentimizin çok üzerinde üretim yapan firmalarla karşılaştık. İş kadınları yatırım yapmak için burada. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kalkınmasını çok önemsiyoruz. Çünkü bölgenin kalkınması, Türkiye'nin kalkınmasıdır."

İş kadınlarının Diyarbakır gezisi yarın sona erecek.

KAYNAK: AA