Vize sorunu yaşayanlara çifte pasaport geliyor

Yoğun iş temposu sebebiyle yurt dışına seyahat eden işadamlarına çift pasaport verileceği bildirildi

Vize sorunu yaşayanlara çifte pasaport geliyor
Vize sorunu yaşayanlara çifte pasaport geliyor
GİRİŞ 22.04.2013 12:13 GÜNCELLEME 22.04.2013 13:32
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İran-ABD, İsrail-Arap Ülkeleri, Azerbaycan-Ermenistan ve Rusya-Gürcistan gibi ülkelerin uluslararası ihtilafları nedeniyle konsolosluklarda gündeme gelen vize sorununu gidermek için harekete geçildi.

İçişleri Bakanlığı, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları amacıyla yeni bir düzenlemeye gitti. Bu ülkelere seyahat edecek kişilere istemeleri halinde ikinci bir pasaport verilecek. Geçerli mevcut pasaportları makul bir süre pasaport şubelerinde muhafaza edilecek. Böylece başta işadamları olmak üzere herkes talep etmeleri halinde ikinci pasaporta kavuşacak.

Bugün'ün haberine göre uygulamadan; umuma mahsus, hususi damgalı ve hizmet damgalı pasaportu olan herkes yazılı talep etmesi halinde faydalanacak. Polis, ülke ayrımı yapmaksızın yurt dışına seyahat edecek kişilere ikinci pasaport çıkartacak.

İçişleri Bakanlığı'nca başlatılan iki pasaport kullanma talebinin ana başlıkları ise şu şekilde: -Talep eden kişiye geçerli pasaportu muhafaza altına alınarak ikinci pasaport çıkartılacak. -Hususi pasaportlarda muhafazaya alma ve ya muhafazadaki pasaportunu değiştirme işlemi hak sahibi hazır bulunmasa da adına pasaport düzenlenmiş eş ve çocuklarınca yapılabilecek. -Bir kişi adına en fazla iki adet geçerli pasaport düzenlenebilecek. İkiden fazla pasaporta izin verilmeyecek.

Adına iki adet geçerli pasaport düzenlenmiş kişilerin aynı anda iki pasaportunu kullanma ihtiyacı gündeme geldiğinde bu durumu belgelemesi halinde talep ettiği süreye kadar buna izin verilecek. Bu durumdaki kişilerin zorunlu halleri ortadan kalktıktan sonra pasaportlarından birini yeniden PasaportŞubelerine teslim edecek. Teslim etmeyen kişilere tebligat yapılacak.

Uygulama eski tip pasaportları kapsamayacak. Sadece çipli pasaportları için geçerli olacak. İçişleri Bakanı Muammer Güler'in bu konuda 81 İl Valisi'ne iki pasaport konusunda yazılı talimat göndereceği öğrenildi

YORUMLAR 2
  • olcay çelik 11 yıl önce Şikayet Et
    mütahiter her sokakta. emin misin dalgamı geçiyon istanbulda bizim gümüşhaneli mütahitler bir projeyi bitirmeden 2 3 devam ediyorlar akp yi çok seviyorlar mallarına mal kattılar çoluk çocuk hac çıktısa haca ama umre vaz geçilmez
    Cevapla
  • BİTTİK BELİMİZ KIRILDI 11 yıl önce Şikayet Et
    Bu sene bana Hac çıktı fakat gidemedim. Çünkü maddi sıkıntında gidemedim. Çünkü baştakilerin Müteahhitlere yaptığı zulüm ve sıkboğazdan dolayı gidemedim. Müteahhitlere hayatı zehir ettiler. İcralarla hayatımızı süslediler. Onları Allaha Havale ediyorum.
    Cevapla