Bakan Yıldırım PTT'nin satışına noktayı koydu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, PTT'nin satılmayla ilgili hiçbir düşünce ve düzenleme olmadığını bildirdi.

Bakan Yıldırım PTT'nin satışına noktayı koydu
Bakan Yıldırım PTT'nin satışına noktayı koydu
GİRİŞ 11.04.2013 14:45 GÜNCELLEME 11.04.2013 14:45

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda, Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş'nin kuruluşu, yapılanması ve faaliyet konularına ilişkin usul ve esasları düzenleyen Posta Hizmetleri Kanunu Tasarısı kabul edildi.

Tasarının maddeleri üzerinde söz alan CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, AK Parti'nin küresel sermayenin taşeronluğunu yaptığını savundu.

"Kar eden bir kuruluşu neden özelleştiriyorsunuz, satıyorsunuz?" diye soran Develi, AK Parti'nin satacağı kuruluşlara önce yatırım yaptığını söyledi.

MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Torlak, tasarının geri çekilerek, sosyal tarafların görüşleri alınarak yeniden ele alınmasını istedi.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, komisyona genel sendika temsilcilerinin dinlenmemesini eleştirdi.

"Marka kuruluş haline geldi"

Eleştirilere yanıt veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, PTT'nin AŞ olmasının, tamamen kamu kurumu olma özelliğini ortadan kaldırmadığını, aynen muhafaza ettiğini söyledi.

Personelin bütün haklarının yine kamu personel rejimine tabi olarak devam edeceğini belirten Yıldırım, "A.Ş olacak, satılacak" değerlendirmesinin doğru olmadığını kaydetti.

Yıldırım, "Hele hele PTT'nin satılmayla ilgili hiçbir düşünce ve düzenleme yok. PTT, bir şekilde özelleştirilecekse bile bu ayrı bir iştir. Bu yasada bunun ne alt yapısıyla ilgili bir hazırlık ne de düzenleme var" dedi.

Son 10 yıl içinde PTT'nin bütün avantajlarını kaybetmesine rağmen ciddi anlamda kendini yenileyerek bu kötü gidişi sona erdirdiğini ve ve bugün PTT'nin 173 yılık tarihiyle Türkiye'nin marka kuruluşu haline geldiğini belirten Yıldırım, "İstiyoruz ki dünyada ve Türkiye'de gelişen şartları dikkate alarak PTT'nin bu gelişmesi kalıcı hale gelsin. Çünkü 10 yıl içinde herhangi bir yasal altyapısı olmadan diğer aynı işi yapan kuruluşlarla rekabet var. Yasal altyapıya kavuşması gerekiyor" diye konuştu.

Yıldırım, tasarının, taşeron çalışmayı azaltacağını ve zamanla ortadan kaldıracağını söyledi.

KAYNAK: AA