İş Bankası, PANKOBİRLİK'le işbirliğine gidiyor

Türkiye İş Bankası ve Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK) arasında imzalanan protokolle pancar üreticileri önemli avantajlara sahip olacak.

İş Bankası, PANKOBİRLİK'le işbirliğine gidiyor
İş Bankası, PANKOBİRLİK'le işbirliğine gidiyor
GİRİŞ 10.04.2013 15:04 GÜNCELLEME 10.04.2013 15:04

İş Bankası açıklamasına göre, İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce ve PANKOBİRLİK Genel Müdürü Fahrettin Tan'ın imzaladığı protokolle, birlik bünyesindeki 31 kooperatife bağlı 300 şubeye uygun koşullarla İş Bankası POS'u tahsis edilecek ve birliğin 1 milyon 624 bin üyesine ''İmece Kart'' uygulaması ile tarımsal girdi alımı yapma imkanı tanınacak.

Üreticilere ''İmece Kart'' ile geri ödemesiz dönemli alışveriş yapma ve uygun faiz oranı ile ödemelerini hasat dönemi içinde gerçekleştirme imkanı yaratılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İnce, iki büyük kurumun adlarına yakışır bir işbirliğine imza attığını belirterek PANKOBİRLİK ile imzaladıkları  protokolden dolayı son derece memnun oldukları ifadelerini kullandı.

İnce, 2012 yılı başında faaliyete geçen "Sektörel İhtisas Bankacılığı Birimi" kapsamında tarım sektörüne yönelik mevcut çalışmalarının yeni ve daha odaklı bir bakış açısı ile ele alınmaya başlandığını, toplam nakdi, gayrinakdi, ayrıca ticari nitelikli kredilerdeki liderliğini sürdürmekte olan İş Bankası'nın tarım sektörüne kullandırılan kredilerinin de giderek büyüyeceğini kaydetti.

PANKOBİRLİK Genel Müdürü Fahrettin Tan ise tüm gayretlerinin Türk çiftçisinin dünya ile rekabet edebilir düzeye gelmeleri yönünde olduğunu ve çiftçiye hizmet etmenin kendileri için gurur verici olduğunu belirterek, ''İş Bankası ile yapılan bu protokol, Birliğe üye pancar üreticilerine ve satış mağazalarından yararlanan tüm çiftçilere hayırlı olsun'' dileğinde bulundu.

 

KAYNAK: AA