Ağaoğlu: Terörün bitmesi Türkiye için müthiş olur

Uludağ'daki Ekonomi Zirvesi'ne katılan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, organizasyonu değerlendirdi.

Ağaoğlu: Terörün bitmesi Türkiye için müthiş olur
Ağaoğlu: Terörün bitmesi Türkiye için müthiş olur
GİRİŞ 29.03.2013 18:59 GÜNCELLEME 29.03.2013 18:59

Bu yıl ikincisi yapılmasına rağmen büyük bir ilginin yaşandığını, ancak Uludağ'ın altyapı olarak bu tür programlara hazır olmadığının kaydeden Ağaoğlu, "Uludağ olarak henüz buna hazır değiliz.

Şu anda Uludağ'da ki en büyük salonumuz Grand Yazıcı'daki salon ve 500 kişilik. Şu andaki program için talep ise bin 500 kişilik. Sayın Başbakanımız 'Uludağ'ı Davos gibi yapalım' dedi. Böyle bir talimat verdi. Sayın Başbakanımız bu iradeyi koyuyor ama bürokrat buna ayak uyduramıyor. Şu anda Uludağ'ın hala sorunları çözülmüş değil. Bu tür kongrelere ev sahipliği yapacak salonumuz yok. Bunu yapalım diyorum ama maalesef yapamıyoruz, bürokrasiyi geçemiyoruz. İmar sorunları halen devam ediyor" diye konuştu.

Uludağ Ekonomi Zirvesinin Türkiye'nin ekonomisine yön verecek kapasitede olduğunu anlatan Ali Ağaoğlu, şöyle devam etti:

"Yoksa burası gerçekten hem Türk ekonomisine yön verecek hem de insanların, yatırımcıların, birbiri ile tanışacağı, siyasilerin tanışacağı bir potansiyele sahip. Türk ekonomisine yön verecek bir organizasyon haline gelebilir. Bu potansiyeli ve ilgiyi gördük. Ama şu anda Uludağ olarak buna hazır değiliz. Bürokratlara da bu mesajı da vermiş olalım. Yoksa içerik anlamında çok dolu bir program."

Türk ekonomisinin dünyada parlayan ve en başta gelen ekonomilerden biri olduğunun altını çizen Ali Ağaoğlu, "Daha dün not artımını da geldi. Özellikle doğudaki sorunun, PKK ile olan sorunun çözülmesi ve bir barış sürecinin yürümesi çok önemli. Biz özellikle mütekabiliyet yasasından sonra biz yurt dışında yoğun bir pazarlama faaliyetin ağırlık verdik. Ama her gittiğimiz yerde dışarıda insanlar belki direkt sormuyorlardı Kürt sorununu ve PKK sorununu ama, kafalarının arkasında hep bir soru işareti vardı.

Bu barış sürecine girilmesi çok önemli. Barışın yapılması Türkiye'nin önünü açar. Çünkü oraya çok büyük madde manevi harcama yapıyorduk. Hem para harcıyorduk, hem maddi, hem manevi yönden bizim büyük enerjimizi alıyordu orası. Bu barış sürecinin olumlu yönde ilerlemesi Türk ekonomisinin ayağındaki pranganın çözülmesi anlamına geliyor. Onun için yabancıların Türkiye'ye hem gayrimenkul, hem de yatırım anlamında inanılmaz bir ilgisi var. Zaten dünyada yükselen ekonomisi sürekli büyüme gösteren ülkelerin başında geliyor ve fırsatlar ülkesi olarak görülüyor. Onun için bu problemlerin çözülmesi Türkiye'nin önünü inanılmaz açar diye düşünüyorum. Türkiye'in üzerinde büyüme sürecini yakalar" dedi.

KAYNAK: DHA