Milli ağ MİLAT’ta imzalar atıldı

Türkiye'nin bilgi ve iletişim teknolojileri alanında milli ve güvenli 5G ağ altyapısı hedefiyle başlatılan MİLAT Projesi’nde imzalar atıldı.

Milli ağ MİLAT’ta imzalar atıldı
Milli ağ MİLAT’ta imzalar atıldı
GİRİŞ 10.02.2016 09:54 GÜNCELLEME 10.02.2016 11:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) tarafından başlatılan ve Türk Telekom iştiraklerinden Argela'nın teknik yeterliliği karşılayan tek şirket olarak değerlendirilerek yer alma hakkı kazandığı MİLAT Projesi ile kamu güvenliği ve ticari iletişim ağ altyapısı; tamamen yerli kaynaklarla, milli ve güvenli, platform-bağımsız bir yapıya kavuşacak. Sözleşme SSM Müsteşarı İsmail Demir ve Argela Genel Müdürü Bülent Kaytaz tarafından imzalandı.

'MİLLİ SİBER GÜVENLİK OLACAK'

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir yaptığı konuşmada; 5G teknolojileri kapsamında ülke çapında ilgili tüm tarafların eşgüdüm içinde çalışarak ortak bir politika çerçevesinde hareket etmesinin büyük önem taşıdığını söyledi. Demir, “ Bu projemiz ile emniyet-kritik haberleşme altyapılarındaki iletim hatlarının merkezi olarak kontrol edilebilmesi yeteneği kazanılarak, bu altyapılarda milli siber güvenlik politikalarının uygulanabilmesi sağlanacaktır” dedi.

KAMU GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ

MİLAT Projesi, uçtan uca güvenli, tamamen milli bir 5G ağ altyapısı oluşturmayı hedefliyor. MİLAT Projesi kapsamında, donanım üreticilerinden bağımsız ağ bileşenlerinin geliştirilmesine imkân verecek sanal anahtarlayıcılar ile aynı ağ altyapısının ve ağ kaynaklarının, birden fazla bağımsız kurum tarafından ortaklaşa kullanımına imkân veren sanallaştırma teknolojileri geliştirilecek. Projenin hedeflediği güvenli ve milli 5G ağ altyapısı dinamik olarak yapılandırılabilir nitelikte olacak. Bu ağ altyapısı, başta kamu
güvenliği olmak üzere ticari haberleşme iletim şebekelerinde kullanılabilecek şekilde sivil hayata yönelik olarak da geliştiriliyor.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 1
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    hadi bakalım önümüzdeki 10 yıl boyunca hastanler de sistem çöktü olaylarıyla sik sik karşılaşacagiz demekki
    Cevapla