Sucuğa ve salama karıştıran yanacak

Et ürünlerinde karışımı yasaklayan düzenleme 5 Mart'ta yürürlüğe giriyor. Bu tarihten itibaren bakkal, market ve şarküteri raflarında karışım ürünlerinden yapılmış sucuk, salam veya sosis satılamayacak.

Sucuğa ve salama karıştıran yanacak
Sucuğa ve salama karıştıran yanacak
GİRİŞ 03.03.2013 13:55 GÜNCELLEME 03.03.2013 13:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yüzde 100 dana veya yüzde 100 tavuk etinden yapılmış ürünlerin satışı yapılabilecek. Kırmızı ve kanatlı etten yapılan karışım ile elde edilen ürünleri satanları ise ciddi cezaî yaptırımlar bekliyor. Öncelikli olarak bu ürünleri üreten firmalara 12 bin 800 liralık idari para cezası yaptırımı uygulanacak. Karışım ürünü satan firmalar tespit edilirse kamuoyuna teşhir edilecek.

Zaman'dan Ercan Baysal'ın haberine göre; Cumhuriyet savcılığına ise firmalar hakkında suç duyurusunda bulunulacak. Kapsamlı bir denetim programına hazırlanan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ise denetim stratejisini belirledi. 4 bin 700 denetçi market raflarında tebliğe uygun üretilmeyen ürünlerin denetimini yapacak.

Bu sayıya il müdürlükleri diğer şubelerden de ilave personel gönderebilecek. Karışımı yasaklayan tebliğin ertelenmeyeceğine dikkat çeken Bakanlık kaynakları, bazı firmalardan erteleme talebi geldiğini söyledi.

Aylar öncesinde firmaları gerekli hazırlıkları yapmaları konusunda uyardıklarını aktaran üst düzey bir Bakanlık yetkilisi, "Erteleme talebini kabul etmedik. Tüm firmalar belirlenen kriterlere uymak zorunda. Aksi takdirde idarî para cezası ve teşhir gibi yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklar. Biz gerekli tedbirlerimizi aldık. Yapılması gereken tüm yerlerde inceleme ve denetim gerçekleştireceğiz." dedi.

KAYNAK: ZAMAN
YORUMLAR 1
  • mevhibe inal 11 yıl önce Şikayet Et
    yanacak!. teşhir edilecek! sadece etleri karıştıranlardan bu kadar hesap soruyorsunuz da...hayvan deneylerinde onca zararı tesbit edilmiş, gmo, sentetik katkılar, msg, boya, antibiyotik, büyüme hormonlarına niçin dokunmuyorsunuz? şu fast food denilen şeylerin, içindekileri teşhir etseniz de tüketiciler korunsa. yalan beyan yasak da insan sağlığını tehdit serbest mi?
    Cevapla