Yılmaz: GAP'taki yanlışları düzeltiyoruz

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, GAP bölgesindeki illerde geçmişte çiftçi eğitimlerinin iyi yapılamaması nedeniyle tuzlanma gibi bazı sorunların yaşandığını, yeni sistemlerle yaklaştıkları projelerde daha önceden yapılan yanlışları da düzeltmeye gayret ettiklerini söyledi.

Yılmaz: GAP'taki yanlışları düzeltiyoruz
Yılmaz: GAP'taki yanlışları düzeltiyoruz
GİRİŞ 02.03.2013 14:15 GÜNCELLEME 02.03.2013 14:15

Bakan Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (TEYAP) kapsamında yapılacak işbirliğinin protokol imza törenine katıldı.

Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, çiftçilerin eğitimi ve yetiştirilmesine büyük önem verdiklerini, bütün yatırımların ana hedefinin insan odaklı olduğunu dile getirdi.

Bu tür projelerin, çiftçilerin eğitimi için büyük önem taşıdığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

''GAP bölgesindeki illerde geçmişte çiftçi eğitimlerinin iyi yapılamaması nedeniyle tuzlanma gibi bazı sorunlar yaşandı. Yeni sistemlerle yaklaştığımız projelerde daha önceden yapılan yanlışları da düzeltmeye gayret ediyoruz. Tarımsal projelerde daha çok kapalı ve basınçlı sistemler kullanıyoruz. Ama yeterli değil. Bir taraftan da çiftçilerimizin eğitilerek yeni ortama hazırlanması gerekiyor. Sadece kamuyla bu işlerin yapılamayacağı açıktır. Kamu faaliyetleriyle çiftçilerimizin eğitimin yeterince sağlayamıyoruz. Bu projenin getirdiği en önemli yenilik bu. Serbest piyasadan da danışmanlık hizmeti alınması, sivil toplumun işin içine katılması. Bizzat çiftçilerin de bu eğitime katılması son derece önemli. Burada geliştireceğimiz model sadece GAP bölgesi için değil tüm Türkiye için önemlidir.''

Bakan Yılmaz'ın konuşmasının ardından hazırlanan protokol, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ferhat Şelli tarafından imzalandı.