Ergün: Kimseyi verecek halimiz yok

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, ''Nitelikli, niteliksiz kimseyi diğer ülkelere verecek halimiz yok'' dedi. Türkiye'nin tek sorununun terör kaldığını aktaran Ergün "''Türkiye'nin tek sorunu terör kaldı. O da çözüme kavuşacak. Böylece, göreceksiniz Türkiye, hızına hız katacak'' dedi

Ergün: Kimseyi verecek halimiz yok
Ergün: Kimseyi verecek halimiz yok
GİRİŞ 01.03.2013 15:07 GÜNCELLEME 01.03.2013 15:07

Ergün, Tekirdağ Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TASİAD) yeni hizmet binası açılışında yaptığı konuşmada, sivil toplum örgütlerini önemsediklerini ifade ederek, esnaf ve sanayi odalarından istedikleri verimi alamadıklarını söyledi.

Almanya ziyaretinden yeni döndüğünü anlatan Ergün, ''Almanya'da 80 bine yakın işadamımız var. Önceki yıllarda Almanya'ya amele olarak giden vatandaşlarımız, şimdi işadamı, bürokrat olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye, artık siyasi iktidarını makro ekonomik yapısını güçlendirdi. Türkiye'nin ekonomik başarısı dünyanın gıpta ile baktığı bir konuma geldi'' diye konuştu.

Almanya'nın nitelikli iş gücü aradığını ve göç politikasıyla iş gücü transferi konusunda çalışmalar yaptığını ifade eden Ergün, ''Almanya, 'Eskiden niteliksiz iş gücünü sizden alıyorduk. Şimdi, nitelikli iş gücünü yine sizden almak istiyoruz' dediler. 'Orada durun' dedik. Biz, artık yüksek teknoloji üreten, sanayisi güçlü olan bir ülkeyiz. Nitelikli, niteliksiz kimseyi diğer ülkelere verecek halimiz yok. Biz de işçileri yetiştirmeye çalışıyoruz. İşbirliği konusunda tabii ki diğer ülkelerle ortaklık kurarız. Bunlar, KOBİ'lerin ve teknolojinin geliştirilmesi alanlarında olabilir'' diye konuştu.

Ülkelerin ekonomisinin sanayiye, üretime dayanmaması halinde uzun soluklu olmayacağını ifade eden Ergün, sanayinin daha da fazla geliştirilmesi amacıyla çalıştıklarını dile getirdi.

Ergün, ''Tekirdağ, artık bir sanayi şehri. 11 organize sanayi bölgesiyle, Bursa, Kocaeli gibi şehirlerin düzeyine erişti. Türkiye'nin tek sorunu terör kaldı. O da, çözüme kavuşacak. Böylece, göreceksiniz Türkiye, hızına hız katacak'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Ergün, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç ile TASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Özadalı ile birlikte, TASİAD'ın yeni hizmet binasının açılışını yaptı.