İstanbul-İzmit hattına 2 kardeş otoyol geliyor

Sanayi kenti olmasının yanı sıra İstanbul'u Anadolu'ya bağlayan köprü konumundaki Kocaeli'de, adeta içinden çıkılmaz hale gelen ulaşım sorunu TEM'in yanı sıra Kuzey ve Güney Marmara Otoyolları ile çözülecek.

İstanbul-İzmit hattına 2 kardeş otoyol geliyor
İstanbul-İzmit hattına 2 kardeş otoyol geliyor
GİRİŞ 01.02.2013 09:13 GÜNCELLEME 01.02.2013 14:56
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi '2023 Vizyonu' adı altında hazırlanan projeye göre artık tercihli yol olması tartışılır hale gelen TEM'e alternatif Kuzey Marmara Otoyolu ihale aşamasına geldi, Güney Otoyolu'nun projelendirme çalışmaları devam ediyor.

Yüksek Hızlı Tren için İzmit'in yanı sıra bir istasyon da Gebze'ye yaptırılacak, ayrıca Sabiha Gökçen Havalimanı'na kadar ulaşacak olan İstanbul Metrosu'nun da Gebze ve Dilovası'na kadar uzatılması için plan kararı alındı.

Kocaeli'nin hem sanayi bölgesi, hem İstanbul'u Anadolu'ya bağlayan köprü konumunda olması nedeniyle trafik sorunu yaşadığını, TEM Otoyolu'nun yetmediğini, bir kaza olduğunda yolun saatlerce ulaşıma kapandığını ve alternatifi bulunmadığını hatırlatan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bu sorunun iki yeni otoyolla çözüleceğini bildirdi.

Yeni kavşaklar yolda

Karaosmanoğlu, "TEM ve D-100 üzerinde, yeni yol ve kavşaklar planladık. Gebze OSB, Derince Limanı, Tüpraş bağlantılarını bu kapsamda projelendirdik. Ana Karayolu projelerimiz arasında diğer bir madde, Güney Otoyoludur. Karayolları bu yol projesini de otoyol olarak revize etmiş, proje ihale çalışmalarına başlamıştır" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • gümkart 11 yıl önce Şikayet Et
    para, para, para.. gözünü sevdiğim kapitalizm yine birinci.... bu yollar yapılıyor da sanki bedava yapılıypr.. hepsi paralı olacak ve hepsi bir nevi maliye gişesi.. yeni model akepe anlayışı.. al hizmeti ver parayı.. yani paran yoksa, hiçbirşey yok.. yol bile yok..
    Cevapla
  • Rumidiyar 11 yıl önce Şikayet Et
    izmit deyince izmirlilerde heyacanlanıyor şu izmirliler`de izmire bil el atsın bak ne oluyor.. güzel izmir ve izmirliler siz herşeyin en iyisine ve güzeline layıksınız.
    Cevapla
  • Sarcan 11 yıl önce Şikayet Et
    alın size proje..... hızlı tren hatlarını yaygınlaştırsınlar, yeni vagonlar dizayn edip bu vagonlar ile otomobil de taşınsın. aynı araba vapurları gibi. mesla istanbuldan ankaraya gidecek vatandaş otomobilini vagona yüklediği gibi ankara'ya gidebilsin. yolda harcayacağı yakıt parası kadar yada daha az ondan ücret alınsın. tren hattı ile makul sürede o yolu gidebilecek vatandaş tren hatlarını kullanır. adam memleketine gidecek ama memleketinde kendisine arabası da lazım olacak. o adam mecburen otomobili ile yolculuk yapıyor. hzılı araba trenleri seferleri olursa otoyolların yükü azalır ve türkiye petrol tasarrufu da sağlar...
    Cevapla
  • muharrem yıldız 11 yıl önce Şikayet Et
    rizeli diyorki. yaşa baba yaşa sız işinizi bilirsiniz bir bilmeyenlerde öğrenebilsede ülkemiz şaha kalksa
    Cevapla
  • abuzer kadayif 11 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHını seven biri de şu izmire bir el atsın yaa bizede yazıktır bizde insanız . ALLAHını seven biri de şu izmire bir el atsın yaa bizede yazıktır bizde insanız
    Cevapla