Uyanık olan faturada 'kaçak' bedelini alıyor

Elektrik faturasındaki "kayıp kaçak bedeli"ne itiraz eden tüketici haklı bulundu.

Uyanık olan faturada 'kaçak' bedelini alıyor
Uyanık olan faturada 'kaçak' bedelini alıyor
GİRİŞ 10.01.2013 16:06 GÜNCELLEME 10.01.2013 20:58
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nin kararına itiraz eden elektrik şirketinin temyiz istemi ise Yargıtay tarafından reddedildi.

Yargıtay, Kozan ilçesinde bir tüketicinin haksız şekilde "kayıp kaçak bedeli" alındığı yönündeki başvurusunu haklı bulan Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nin kararına itiraz eden elektrik şirketinin temyiz istemini reddetti.

Kozan'da Fırıncılar Odası BaşkanI Muhammet Yorulmaz, fırınına gelen 577,40 liralık elektrik faturasında yer alan 63,73 lira tutarındaki "kayıp kaçak bedelinin" haksız yere alındığı gerekçesiyle geçen yıl İlçe Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvuruda bulunmuş, hakem heyeti de, tüketici lehine karar vermişti.

Elektrik şirketi yetkilileri de, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nin verdiği kararın iptali için Kozan 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 24 Şubat 2012'de açtığı davayı kaybetmişti.

Yargıtay 7. Hukuk Dairesi ise, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti kararının iptali amacıyla açılan Kozan 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararına itiraz eden elektrik şirketinin temyiz istemini reddetti. Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği kararı 22 Kasım 2012 tarihinde değerlendirerek, "Söz konusu kararda bir isabetsizlik bulunmadığı, bu nedenlerle yerinde olmayan temyiz itirazlarının reddi ile kararın onanmasına" hükmetti.

Muhammet Yorulmaz, yaptığı açıklamada, verilen kararların, emsal niteliğinde olabileceğini belirterek, "Bu dava, haksız bulduğum uygulamaya hukuki yollara başvurarak gösterdiğim bir tepkiydi. Sonunda hak yerini buldu. Sırtımıza yüklenen bu haksız uygulamadan artık kurtularak, kullanmadığımız elektriğin parasını ödemek zorunda bırakılmamalıyız" diye konuştu.

Yorulmaz, en kısa sürede mahkeme kararıyla elektrik şirketine başvurarak, kendisinden alınan kayıp kaçak bedelini yasal faizleriyle tarafına ödenmesini isteyeceğini söyledi.

YORUMLAR 3
  • cesur malatyalı 11 yıl önce Şikayet Et
    o emsal davayı bimer e gönderin . sorun şu haksızlık var ama bizim kayıp kaçak 3 ila 5 lira veya 10 lira çok olsa uğraşılır adam haklı alırda ama izim ki o kadar büyük bir rakam değil ondan bunu başbakanın çözmesi gerekiyor. kayıp kaçak ne kimin ne çaldığını bilmiyorlarmı biliyorlar binmişler sırtımıza sesimizde çıkmıyor ben şunu bilir şunu söylerim devlet istedikten sonra kaçak kullandırmaz ama bir kuruşunu helal etmiyorum. hiç birine önce hükümetlere sonra şirketlere en sonda kaçak kullananlara hakkımı hll etmiyorum ALLAH yedirmesin zaten ALLAH bunlara ne yapacağını iyi bilir ya çoluk çocuğundan çıkar yada o beklenen günde hesabımızı alırız..
    Cevapla
  • razı şılbır 11 yıl önce Şikayet Et
    milletvekillerine emeklilik artısı verilirse... milletvekili palazlanır, vatandaş kendi hakkını kendisi korumaya zorlanırsa, borunun bi yeri zor durumda demektir. yakında patlar...neden devlet bu konuda bi kanun çıkarmıyor.. kurumları vatandaşın üzerine bi ordu gibi gönderir..anlamıyorum... bu kurumlar vatandaşa rağmen ayakta mı? yada vatandaşa rağmen ayakta kalabilecek ne var?? anlamıyorum!!
    Cevapla
  • HÜSEYİN EKŞİ 11 yıl önce Şikayet Et
    kaçak bedeli ödeme. mahkemeye vermekle iş bitmiyor nedenmi her ay gene faturanıza bu yansıtılıyor bunun kökten çözümü için çalışma yapılması lazım. kaçak elektrik kullananları devlet bilmiyormu sanıyorsunuz devlet bunu biliyor ama işin kolayı varken niye uğraşsın değilmi. devlet hırsızdan yana olmaması lazım hırsızı bulup cezalandırması lazım. mazlumun ahını almak devletin yıkılmasını hızlandırır devlet adaletli olmalı. adalet mülkün temelidir. hz.ömer (r.a)
    Cevapla