Ekonomi profesörleri Roma'da buluşuyor

Uluslararası düşünce kuruluşu EBES'in dokuzuncu konferansı Roma'da yapılıyor. Konferansta, Avrupa'nın son durumu başta olmak üzere dünya ekonomisinin gündemindeki konular masaya yatırılacak.

Ekonomi profesörleri Roma'da buluşuyor
Ekonomi profesörleri Roma'da buluşuyor
GİRİŞ 09.01.2013 11:42 GÜNCELLEME 09.01.2013 11:42

Her yıl İstanbul'da ve yurtdışında düzenlediği konferanslarda ekonomi ve finans dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getiren uluslararası bilimsel - akademik kuruluş EBES'in (Eurasia Business and Economics Society - Avrasya Ekonomi ve İşletme Birliği) dokuzuncu konferansı ‘9th EBES Conference - Rome' adıyla İtalya'nın başkenti Roma'da yapılıyor. 11-13 Ocak 2013 tarihlerinde Roma'daki Sapienza Üniversitesi'nde yapılacak konferansa; 62 ülkeden 516 akademisyen, uzman, bürokrat ve bankacı katılacak, üç gün boyunca tam 303 adet bilimsel makale sunulup tartışılacak.

İstanbul Ekonomik Araştırmalar Derneği'nin işbirliğiyle düzenlenen konferansa, dünyaca ünlü ekonomi ve finans profesörlerinin yanı sıra; TCMB Meclis ve Para Politikası Kurulu (PPK) Üyesi Doç. Dr. Ahmet Faruk Aysan, Japonya Merkez Bankası Kurul Üyesi Dr. Sayuri Shirai ve Brezilya Merkez Bankası'ndan Eugenio Pacceli Ribeiro da katılıyor. Ayrıca Avrupa Merkez Bankası ve İslam kalkınma Bankası ile İtalya, Fransa, Meksika, Endonezya Polonya, Lüksemburg ve Slovenya merkez bankalarından da uzmanlar katılacak. Konferansta teorik konuların yanı sıra, Avrupa ekonomisinin son durumu, ABD ve dünya ekonomisinin gündemindeki konular ele alınacak ve çözüm önerileri tartışılacak.

Uluslararası başarı

EBES'in kurucularından İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, konferansa katılmak için başvuranların ancak yarısını kabul edebildiklerini söyledi. Profesör Bilgin, "EBES olarak her yıl biri İstanbul'da, iki tanesi de yurtdışında olmak üzere üç uluslararası konferans düzenliyoruz. Bu konferanslarda ekonomi ve finans dünyasının seçkin isimleri bir araya geliyor. Uluslararası ilgi, EBES konferanslarının gerçek bir uluslararası akademik platform haline geldiğini gösteriyor” değerlendirmesinde bulundu.

EBES konferanslarına yurtdışından katılımın çok fazla olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, Türkiye'den ise katılımın yüzde 20'ler civarında olduğunu belirtti. Profesör Bilgin, EBES konferanslarının uluslararası akademik çevrelerde çok ilgi gördüğünü ve oldukça prestijli bir hale geldiğini vurgulayarak, “Yüksek katılımlı ve saygın bu konferanslar, Türkiye'nin bilimsel alanda tanıtımı için de çok büyük bir katkı sağlıyor” dedi. EBES, uluslararası konferanslar düzenlemenin yanında, Eurasian Economic Review ve Eurasian Business Review adlarıyla İngilizce iki bilimsel-akademik dergi de yayınlıyor.