PKK içtiğiniz kaçak sigaradan haraç alıyor!

EGM Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi, Türkiye'deki sigara kaçakçılığına yönelik çarpıcı bir rapor hazırladı. Rapora göre terör örgütünün vergi adı altında yüzde 10 haraç aldığı ortaya çıktı.

PKK içtiğiniz kaçak sigaradan haraç alıyor!
PKK içtiğiniz kaçak sigaradan haraç alıyor!
GİRİŞ 20.12.2012 08:21 GÜNCELLEME 20.12.2012 11:58
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Raporda, 2009'dan itibaren Türkiye'deki yasal sigara satışının düştüğü, kaçak sigaranın arttığına dikkat çekildi. Uyuşturucu ticaretinden sabıkalı olan bin 789 kişinin düşük risk ve yüksek kar yüzünden sigara kaçakçılığına transfer olduğu anlaşıldı. Polis, bu yıl 89 milyon 619 bin paket kaçak sigara yakalayarak bir rekora imza attı.

5 ÜLKENİN SİGARALARI

İç piyasada kaçak olarak satılan sigaraların en çok İngiltere, Bulgaristan, BAE, Çin ve Endonezya'da üretilen markalara ait olduğu belirtilen raporda, sigaradaki ÖTV ve KDV oranlarının kaçağı arttırdığı öne sürüldü.

5 SÖZDE GÜMRÜK NOKTASI

Raporda, PKK'nın İran ve Kuzey Irak toprakları içinde Türkiye sınırına kıyı bölgelerde kurduğu sözde gümrük noktalarına dikkat çekildi. İran topraklarında 4, Irak bölgesinde ise bir olmak üzere 5 ayrı yerde örgütün gümrük noktası bulunduğu açıklandı. Sözde gümrük noktalarının; Hakkari-Yüksekova, Şemdinli, Ağrı ile Çukurca-Çığlı Köyü arası olduğu bildirildi.

Kaçakçıların bir katıra 200-300 karton sigara yüklediğini ve PKK gümrüğüne yüzde 10 pay ödemeden geçişlerine izin verilmediği kaydedildi.

KAYNAK: BUGÜN
YORUMLAR 30
  • ATA TÜRK 11 yıl önce Şikayet Et
    kazuk vergiye hayır kaçak içmeye devam. şimdi lakluk ediyorsunuz kaçak diye.bir devlet sınırda bombaladığı kaçakçılara 150 milyon verdimi vermedimi onlardan özür dileriz dedimi demedimi.o zaman durmak yok devlete vergiye hayır kaçak sigara içmeye devam başbakana inat.kaçakta para pkk ya filanda gitmiyor sallamayın.kaçak sigaradan devletin görevlileri ne kadar haraç topluyor bilmiyormusunuz yerlerde kaldırımlarda satılan sigaralar nedir körmüsünüz.asıl haraçı devlet ve memurları yiyor
    Cevapla
  • alihsan paşa 11 yıl önce Şikayet Et
    külliyen zarar. sigara kaçak değilse kanser olarak kaçak ise ciğerinize kurşun olarak geri döner.
    Cevapla
  • erdal islam 11 yıl önce Şikayet Et
    devlet ne yapıyor. sigaraya zam yapıyor.ithal yani kaçak dediğiniz sigara tekel sigaranın üçte bir fiyatına millet neden tekel içsinki?kaçak dediğiniz ithal sigaralar yani çok sayıda ülkeden gelen sigaralar pkk hepsindenmi harraç alıyor yani peki devlet ne yapıyor bu konuda?tekel sigaraya özendirme amaçlı bir haber bence.
    Cevapla
  • Hasan Paşa 11 yıl önce Şikayet Et
    devlet pkk ya çanak tutuyarsa, biz ne yapalım?. bu kadar zam koyarlarlarsa elbette kaçak içecek millet. devlet buna çanak tutuyor. bazı yorumcularda yok haramdır , yok bilmem nedir..sana ne kardeşim?? sen kendini kurtar evvel , sanamı kaldı beni kurtarmak.. buda benim özgürlüğüm..ne içersem içerim sana ne!..memleketin cıvığını çıkardınız iyice...lanet olsun.. ben bu sigarayı içiyorum kardeşim, o kadar düşünüyorsun bu milleti, paçanız sıkıyorsa sigaranın içkinin satışını yasaklayında görelim..zam yapıpda yok efendim vatandaş içmesin , onların sağlıklarını düşünüyoruz muhabbeti ucuz kahramanlıktır...riyakarlık yapmayın...
    Cevapla
  • CENGAVER 11 yıl önce Şikayet Et
    mali ye bakanı sagolsun !!!. tamam içkiye ben de karşıyım ama millet işsiz evlenemiyor. ücretler düşük. adalet yok vs vs kimse keyfinden sigara içmiyor. sigaraya zam yaptıkça pkk kazanır. tekeli neden sattınız ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle