Hitler'in koyduğu otobüs yasağı kalkıyor!

Hitler'in 1935'te koyduğu otobüs yasağı 1 Ocak 2013'te kalkıyor. Yıllık 140 milyon yolcu kapasiteli Almanya pazarına Kamil Koç ve Ulusoy 20'şer otobüsle çıkarma yaptı.

Hitler'in koyduğu otobüs yasağı kalkıyor!
Hitler'in koyduğu otobüs yasağı kalkıyor!
GİRİŞ 16.12.2012 07:24 GÜNCELLEME 16.12.2012 16:48
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Almanya 1 Ocak 2013'te toplu taşımacılık alanında 77 yıllık bir devri sona erdirecek. Kara taşımacılığında otobüsleri serbest bırakacak yeni dönem Türk otobüs işletmeciler için yeni bir fırsat yarattı.

5 yılda 100 milyon euroluk ciro hedefleyen şirketler pazarda İngiliz ve Fransız devlerle yarışacak.

Ünlü Alman lider Adolf Hitler'in ülkedeki demiryollarını güçlendirmek üzere otobüs taşımacılığını yasaklaması nedeniyle 1935'ten bu yana Almanya'da toplu taşıma sadece trenle yapılıyordu. Alman hükümeti 2007'de taşımacılığın liberalleşmesi yönünde bir karar çıkardı.

Almanya parlamentosunda onaylanan yeni kanuna göre ülkede yeni yılın ilk gününden itibaren otobüs taşımacılığı özel sektöre serbest hale geldi. Artık 200 euroluk lisans parasını ödeyen tüm şirketler belli kalite kriterlerini doldurdukları takdirde Almanya'da otobüs işletmeciliği yapabilecek.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 7
  • bekir terzi 11 yıl önce Şikayet Et
    vay beee. hitlerden kalmalar hala almanyada var ha.
    Cevapla
  • efsane 11 yıl önce Şikayet Et
    yasak. türkiyede almanyaya hala otobüsle gelinebiliyor ancak örnegin münihten stuttgarta otobüs seferi yok.yasasgin kalktigi iyi oldu.demiryolu iyi güzel ancak cok fazla aktarma oluyor ve biraz pahalli
    Cevapla
  • hürmuz 11 yıl önce Şikayet Et
    gaz fren şanzuman halin duman. kaptan.muavin.host.hostes.dinlenme tesisi.benzinlik.yazıhane.mola.sıkıştım çek kenara.sektör hazır.trafik kazalarında patlama yolda.şoför uyumasın.sigarayı kahveyi yedekle.şehir içi minibüs hattıda olursa seyreyle cümbüşü.hans ve helgayı müsait bir yerde inerken hayal etmek.alamanda bozulursa dünya makinası zıvanadan çıkmış demektir.
    Cevapla
  • Barbaros Gülcan 11 yıl önce Şikayet Et
    ahmet abi :))). bende hatırlıyorum 83 yılında topkapıdan rahmetli babamı uğurladığımızı. ama biten yasak bu değil. almanya nın kendi ülke içindeki şehirlerarası seyahatlerinde otobüs yasaktı. o yasak bitiyor. bizim türk firmalarda bu pazara griyor. sen haberi tam anlayamamışsın. :) selamatle.
    Cevapla
  • Ahmet KOSE 11 yıl önce Şikayet Et
    ne yasağı ?. 80 li yıllarda, iki büyük otobüs firması ile ben istanbul - münih seyahat ediyordum, yasak filan da yoktu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle