Irak hükümetinden Bakan Yıldız'a şok

Reuturs Haber Ajansının haberine göre Bağdat, Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın uçağının Erbil'e inişine izin vermedi.

Irak hükümetinden Bakan Yıldız'a şok
Irak hükümetinden Bakan Yıldız'a şok
GİRİŞ 04.12.2012 14:37 GÜNCELLEME 05.12.2012 08:04
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, Petrol ve Gaz Konferansı'na katılmak üzere bugün yapacağı Erbil ziyareti, Irak hükümetinin izin vermemesi nedeniyle gerçekleştirilemedi.

Kararın resmi heyeti taşıyan Başbakanlık uçağının havalandığı sırada gelmesi nedeniyle uçak Kayseri'ye zorunlu iniş yaptı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bakan Yıldız ve beraberindeki resmi heyeti taşıyan Başbakanlık'a ait uçak İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan havalandığı sırada Bağdat'tan uçuş iznine iptal haberi geldi.

Resmi heyeti arayan Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği yetkilileri ''teknik sebeplerle'' uçağın Erbil'e iniş yapamayacağının kendilerine bildirildiğini iletti. Öğlen saat 12.00 sıralarında havalanan uçak bunun üzerine Kayseri'ye zorunlu iniş yaptı.

Yurt dışından Erbil'e giden uçuşlar Bağdat'taki hükümetin iznine bağlı bulunuyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, petrol ve gaz konferansına katılmak üzere yapacağı Erbil ziyareti, son dakika engeline takıldı. Irak merkezi hükümeti uçuş iznini iptal edince uçağın rotası Kayseri'ye çevrildi.

Kayseri'de konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Irak'taki havasahasının hava muhalefeti nedeniyle özel uçaklara kapatılması sebebiyle uçağın Kayseri'ye indiğini ifade etti.

“YANLIŞ ANLAŞILMALAR GİDERİLECEK”

Kayseri'de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldız: “Dün planladığımız şekilde Putin'in ziyaretinden sonra Kuzey Irak'taki uluslararası toplantıya katılmak üzere yola çıktık. Kuzey Irak'taki hava sahasının özel uçaklara kapatıldığı bildirildi. İzin çıkmasını bekledik ancak yolda Kayseri üzerine geldiğimizde izin verilemeyeceği söylendi. İster kuzeyinde ister güneyinde olsun bizim yapacağımız toplantı Irak'ın tamamı için yapılan bir toplantıydı. Ben iletişim kopukluğunun giderileceğine inanıyorum. Biz Irak'ın normalleşmesi için uğraşıyoruz. İster güney ister kuzeydeki çalışmaların Irak'ın tamamının normalleşmesi için girilen süreçlerdir. Yanlış anlaşılmalar giderilecek. Buradan Ankara'ya gidiyoruz bakanımızla görüşüyorum ne yapılabilir değerlendireceğiz. Toplantı pazartesi başlıyor olmasına rağmen önemli bir misafirimiz olduğu için gidemedik. Kapanış konuşmasını yapmayı planlıyorduk” dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • mevhibe inal 11 yıl önce Şikayet Et
    kim demiş?!. yabancı medya, güvenlik, telekominikasyon, istihbarat mı yönlendirecek bizi? bunların geçmişte kendi yaptığı provokasyonları nasıl başkasının üstüne attığı biliniyor.
    Cevapla
  • ERDOĞAN ÖZEVİ 11 yıl önce Şikayet Et
    buyrun cenaze namazına. her gün bir olay. merkezi hükümeti yok sayarak, peşmergelerle petrol anlaşması yaparsan olacağı bu. israil thy telaviv bürosunu basıyor çalışanlar gözaltına alınıyor. enerji bakanımızın uçağı geri çevriliyor. suriye ile her an çatışmanın eşiğindeyiz, iranla sıkıntılı, hızla savaşa sürüklenen türkiye. ALLAH yardımcımız olsun..
    Cevapla
  • burak 11 yıl önce Şikayet Et
    herkes tarafını belli ediyor, karışacak ortalık. içimizdeki eski iran düşmanları, "mollalar irana" diye slogan atanlar, şimdi çıkmış hepsi hükümete düşmanlıkta orta nokta bulup iran yandaşı olmuşlar, ama yanlış taraftalar, anlayacaklar, buralarda çok acaip savaşlar olacak, düğüm çözülecek, dinin içine en çok bidat iran tarafından sokulmuştur, bu din bidatlerden de, bu coğrafyaya ve halifeye her zaman bela olmuş irandan da kurtulacak inşALLAH.
    Cevapla
  • yavuz kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    deli alkışla bakalım ırak hükümetini keyfini sür. ama 2 gün sonra buralarda görünmezsin başbakan ağzının payını verir. sonra onlarda putin gibi gelir antlaşma imzalarlar. birde hala geçmiştekileri savunmazmı büyük ekonomik kararlar almışlarda falan filan. onlar imf ye max borç yaparken, bankaları hortumlatıp batırırken, ayda 10 gün işverenler sigorta gösterirken baya büyük ekonomik kararlar almışlar vay be. küçük kararlar alsalardı da bir kaç banka batsaydı. geç bunları geç senin görüp göreceğin en hayırlı iktidar bu iktidar azıcıkda soda içi hazım problemin kalmaz
    Cevapla
  • abuzer kadayif 11 yıl önce Şikayet Et
    bızı en cok arkadan vuranlar kalleşlik yapanlar araplar ve kürtlerdir amerıka bıle ellerıne su dokemez bunların . bunlar hep boyle ne vardı bızde gırseydık su ıraka .. neymıs komsuymus mus mus .. isteyen osmanlı ve turkıye tarıhını okusun bızı en cok arkadan vuranlar kalleşlik yapanlar araplar ve kürtlerdir .. amerıka bıle ellerıne su dokemez bunların
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle