Kış lastiği özel araçlara zorunlu mu?

Kış lastiği takmanın sadece ticari araçlar için zorunlu olduğu, hususi araçlar için herhangi bir yasal zorunluluğun bulunmadığı açıkladı.

Kış lastiği özel araçlara zorunlu mu?
Kış lastiği özel araçlara zorunlu mu?
GİRİŞ 26.11.2012 08:46 GÜNCELLEME 26.11.2012 08:46
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kış lastiği takmayan sürücüye ceza uygulamasının ilk etapta şehirlerarası yolcu ve yük taşıyan ticari araçlara yönelik olduğunu vurgulayan trafik yetkilileri, özel araçlar için herhangi bir zorunluluğun olmadığını söyledi.

Yetkililer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın yönetmeliğine göre, aralık başından nisan başına kadar kış lastiği kullanmayan ticari araç sahiplerine 500 lira ceza verileceğini, bu yönetmeliğin hususi araçları kapsamadığını söyledi.

Kış lastiği takmayı tüm sürücülere tavsiye ettiklerini anlatan emniyet yetkilileri, kış lastiklerinin özellikle düşük sıcaklıklarda ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha yüksek güvenlik sağladığını kaydetti. Yetkililer, kış lastiklerinin ıslak zeminlerde yüzde 10, karda yüzde 20 daha kısa fren mesafesi sağladığını vurguladı.

YORUMLAR 7
  • mubinkoçal 11 yıl önce Şikayet Et
    kış lastiği. kış lastiği karlı havada faydalı ticariler çoğunlıkta zaten kullanıyor tarih ve yasa konması yanlış ayırım yapmakta yanlış hava sıcaklığının 5 derece uzerınde olması kış lastiğinin kayması yağışlı havada biraz daha fazladır ayrıca izmir ,antalya gibi şehirlerımızde kış lastiğinin ne gereği var yasa bu şekilde olduğu zaman onlarıda kapsıyor .aslında yasa yapacaksan hususi ticarı ayırımı yapmadan karlı havada kış lastiği takmıyan araçların trafiğe çıkmalarını yasaklayacaksın çıkanlara ağır ceza uygulayacaksın
    Cevapla
  • and 11 yıl önce Şikayet Et
    zorunlu olmalı. kar lastiği karda değil yagmurda ve çamurdada lazım.
    Cevapla
  • Arif Yiğit 11 yıl önce Şikayet Et
    yüzde 20. yüzde 20 hikaye, araba şak diye duruyor, denildiği gibi kış lastigi süper bişey, kullanmayan bilemez..
    Cevapla
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    özel araçlar neden muaf. normal lastiği dahi balon olan biri kış şartlarında aracını kaydırıp tedbirini almış,kış lastiğini takmış bir vatandaşın arabasına çarparak;maddi,yaralanmalı yada ölümcül kazaya sebebiyet vermesi doğru bir şey mi??....yasal zorunlukla alışkanlıklar oluşturulmalıdır..kış lastiği hayati öneme haiz bir tedbirdir..araç ve içindekiler lastik ve içindeki havaya bağlı hareket ediyorlar kısaca lastik dediğin zaman çok şey demiş olursun..
    Cevapla
  • seyithan 11 yıl önce Şikayet Et
    takın siz takın. ya kardeşim tak lastiğini sonrada zincirle girilebilecek her yere kar lastiğinle gir çık risk yok. kullanmayan bilemez ne kadar süper bir şey olduğunu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle