Ekonomi Bakanlığı'ndan mobil uygulama

Ekonomi Bakanlığı ile ilgili haber, değerlendirme ve raporlara mobil teknolojiler sayesinde daha hızlı ulaşılabilecek.

Ekonomi Bakanlığı'ndan mobil uygulama
Ekonomi Bakanlığı'ndan mobil uygulama
GİRİŞ 25.11.2012 11:20 GÜNCELLEME 25.11.2012 11:20

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlığın faaliyetlerine, duyurularına, Bakanlık bünyesindeki çalışmalara kullanıcıların daha hızlı erişimini sağlamak amacıyla yürütülen mobil uygulamasının faaliyete geçtiğini belirterek, ''Ekonomi Bakanlığı artık cepte. Cep telefonundaki, iPad'deki bir tuş kadar yakın'' ifadesini kullandı.

Teknoloji ve iletişim dünyasındaki gelişmelerin, bilgiye en hızlı ve kolay erişimi zorunlu kıldığını kaydeden Çağlayan, bunun için bilgiye erişimin işadamları ile firmalar açısından önemli olduğuna dikkati çekti.

Söz konusu gelişmelere ayak uyduran ve bilgiyi olabildiğince hızlı sağlayıp kullananların, rekabette avantaj sağlayarak bir adım öne geçtiklerini dile getiren Çağlayan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''İşletmelerimizin, firmalarımızın, işadamlarımızın enformasyona daha kolay ve hızlı erişimini sağlamak ve Bakanlığımızın faaliyetlerinden anından bilgi sahibi olmalarını temin etmek adına yeni bir projeyi hayata geçirdik. Bakanlık olarak ihracatçılarımıza, işadamlarımıza, böylece çok daha yakın olacağız. Hayata geçirdiğimiz mobil uygulama ile artık Ekonomi Bakanlığı cep'e taşındı. Uygulama Iphone, iPad ve android işletim sistemine sahip mobil cihazlarla uyumludur.

Bu uygulama ile kullanıcılar, Ekonomi Bakanlığı gündeminde yer alan haberlere, verilere, etkinliklere nerede olurlarsa olsunlar internete bağlı oldukları sürece rahatlıkla ulaşabileceklerdir. Türkiye ve dünya ekonomisindeki gelişmeler artık cep'ten rahatlıkla takip edilebilecek. Açıklanan veri ve programlarla ilgili gelişmeler anlık bildirimle kullanıcılara ulaştırılacak. Uygulamanın başka bir özelliği de yurt dışında bulunan işadamlarımız, sanayicilerimiz, ihracatçılarımız harita üzerinde bulundukları yerden ticaret müşavirliklerimizin yol tarifini de alabileceklerdir.''

-İş fırsatları anında ulaşacak-

Mobil uygulamaya, kullanıcılardan gelecek görüşler ve ihtiyaçlar çerçevesinde yeni alanlar da eklenebileceğini belirten Çağlayan, gelecek dönemde dünyadan mal alım talepleri, iş fırsatları gibi konuların da uygulamaya dahil edileceğini, bu sayede dünyadan söz konusu talepler ile iş fırsatlarının işadamına, sanayiciye ve ihracatçıya anında ulaşacağını kaydetti.

Uygulama sayesinde ihracatçı, sanayici ve işadamlarının Bakanlığın sağladığı bilgiye internet aracılığıyla her yerden rahatlıkla ulaşabileceklerini ifade eden Çağlayan, ''Bakanlık olarak, kamu kurumu olarak biz de güncelliği yakalamak, hayatın getirdiği yenilikleri kullanmak durumundayız. Mobil uygulamamız da bunlardan biridir. Zaman içinde daha da geliştireceğiz'' değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada, uygulama, ''IOS (Iphone, iPad)'' ve ''android'' olmak üzere iki teknolojik platform ile uyumlu olacak şekilde hayata geçirildi.

IOS tabanlı uygulama, akıllı telefonlardaki ''App Store'' veya ''Apple App Store'' uygulamaları aracılığıyla, android tabanlı uygulama da cihazlardaki ''Android Market'' veya ''Google Play'' uygulaması aracılığıyla yüklenebilecek.

Uygulamalar, IOS iPhone ve iPad için ''https://itunes.apple.com/tr/app/ekonomi/id571475852?l=tr&mt=8&ls=1'', android için ''https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.ekonomi.uygulama'' linkleri aracılığıyla kullanılabilecek.

KAYNAK: AA