Tütün Eksperleri TAPDK kararından memnun

Tütün Eksperleri Derneği Başkanı Yaşar Turan Gülümser, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (TAPDK) kapatılması kararından memnuniyetini bu ifadelerle açıkladı.

Tütün Eksperleri TAPDK kararından memnun
Tütün Eksperleri TAPDK kararından memnun
GİRİŞ 09.11.2012 16:09 GÜNCELLEME 09.11.2012 16:09

Tütün Eksperleri Derneği Başkanı Yaşar Turan Gülümser, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (TAPDK) kapatılması kararı sonrası kurumun görevlerinin önemli bölümünün Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na devredilmesinin sektörel işlemlerin yürütülmesinde önemli kolaylık sağlayacağını bildirdi.

Gülümser, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından yapılan açıklama ile TAPDK'nın kapatılmasının gündeme geldiğini, edindikleri resmi olmayan bilgilere göre kurumun görevlerinin 3 ayrı bakanlık arasında paylaştırılacağını ifade etti.

Düzenlemeye göre tütün tarımı, tütün mamulleri, alkol üretimi ve ticaretiyle ilgili görev ve yetkilerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na, verginin yanı sıra bandrol gibi kurumun gelir getirici işlerinin Maliye Bakanlığı'na, tütün ve alkol kontrolü ile ilgili görev ve yetkilerin ise Sağlık Bakanlığı'na devredileceğini öğrendiklerini kaydeden Gülümser, şunları kaydetti:

''Tekel sigara fabrikalarının özelleştirilmesi sonrası 400 tütün teknolojisi mühendisi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde görevlendirildi. Bu önemli bir avantaj. Kurumun görevlerinin önemli bir bölümünün Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na devredilmesi sektörel işlemlerin yürütülmesinde önemli kolaylık sağlayacaktır.

Tütün eksperlerinin ve sektörümüzün hükümetimizden beklentisi yaprak tütün, tütün mamulleri ve alkol piyasasının bakanlık bünyesine ayrı bir genel müdürlük teşkilatı ile bağlanmasıdır.''

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL