Saman karaborsaya düştü!

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Kurban satıcıları satmak için getirdikleri kurbanlıklara verecekleri saman için aşırı fiyat istenince tepki gösterdi.

Saman karaborsaya düştü!
Saman karaborsaya düştü!
GİRİŞ 19.10.2012 13:09 GÜNCELLEME 19.10.2012 13:09

Ankara'nın Gölbaşı ilçesi Yavrucak Mahallesine kurulan Kurban pazarında 4 bin 500 kurbanlık satışa sunuldu. Kurban satıcı ları ise saman fiyatlarındaki artıştan şikayetçi.

Türkiye'nin değişik illerinden gelen kurbanlıkların yiyecekleri bitince çevrede saman satıcıları samanının kilosunu 15 liraya satmaya başladı.

Kurban satıcıları yüksek fiyatlarda satılan saman yüzünden kurbanlıklarına saman alamıyorlar. Artan saman fiyatlarına tepki gösteren kurbanlık satıcıları; "Canlı Kurbanın fiyatı 10 lira samanın kilosu 15 lira. Kurbanlıklar bayrama kadar 1 haftada 30 kilo saman yiyor. Bütün paramızı samana veriyoruz" dediler. Saman satıcıları ise bu yıl kuraklık olmasından dolayı çok az miktarda saman üretildiğini iddia ederek saman fiyatlarının bu kadar yüksek olmasının sebebini az miktarda saman olmasına bağladılar. Saman satıcıları kış ortalarında saman bulunamayacağı uyarısını yaptılar.

KAYNAK: İHA