KUYİAD'dan ilk Boğaziçi buluşması

Kumrulu Yönetici ve İşadamları Derneği'nin (KUYİAD) 2017 etkinlikleri kapsamında düzenlediği Boğaziçi Buluşmaları’nın ilki dernek üyeleri ve misafirlerin katılımıyla gerçekleşti.

KUYİAD'dan ilk Boğaziçi buluşması
KUYİAD'dan ilk Boğaziçi buluşması
GİRİŞ 27.02.2017 09:36 GÜNCELLEME 27.02.2017 16:11

Üsküdar SGK Eğitim ve Sosyal Tesislerinde gerçekleşen toplantı öncesinde kahvaltı programına SGK İstanbul İl Müdür Yardımcısı Murat Özdamar, KUYİAD Başkanı Asım Zolan, ORDEF Başkanı Celalettin Dervişoğlu, ORDEF eski Başkanı Sabri Çelebi, Genel Sekreteri Sezer Turan, Meslekte Birlik eski Başkanı Mustafa Çaya, KUYİAD eski Başkanı Özay Dervişoğlu, Eskon Başkanı Abdulkadir Şengör, Ordu Mesudiye Gazetesi sahibi Sefai Uzunyurt, ORSİYAD Başkanı Zeki Bakır, Kumrulular Dernek Başkanı Celal Zengince, Esenler Meclis Üyesi Abdullah Beyrek, Öğretim Üyesi Mustafa Kumral, Ordu Siyad Başkanı Rüşat Aydoğan, Orsiyad Yönetim Kurulu Üyeleri Sait Erçal, Harun Topalcı, İbrahim Peru Sultangazi Ordulular Dernek Başkanı Kemal Hıdır, Çekmeköy Müteahitler Derneği Başkanı Yücel Ersan katıldı. Program KUYİAD Başkan yardımcısı ve Miniatürk İşletme Müdürü İbrahim Topalcı programda hazır bulunan isimlerdendi.

Kahvaltı sonrası Seminer KUYİAD başkanı Asım Zolan yaptığı açılış konuşmasında,”Hepimiz farklı zamanlarda memleketimizde istihdam alanının olmayışı gerekçesiyle kendimizi gurbet elde bulduk ancak; memleketimiz ile olan bağımızı hiç koparmadık.Çocuklarımıza,torunlarımıza yeni imkanlar oluşturabilmek adına hep kafa yorduk.Bunları yaparken İstanbul’u da kendimize vatan edindik. Buranın imarı için sivil toplum kuruluşlarında,siyasette ve ticarette bir şekilde yer bulmaya çalıştık. Ancak, burası yine de bizim için gurbet.Gurbete gelenler garip kalmasın diye,önceden gelenler,arkadan gelenlere sahip çıktı. Bu vesileyle il olarak Kumrulular Derneğini kurduk. Artık buraya ilk defa gelenin iş bulmak,yol bulmak adına kapısını çalabileceği bir kapılar oluştu. İşadamlarımız veya bürokratlarımız çok iyi noktalara geldi. Bunu da birlikteliğe çevirebilmek, hemşehrilerimize istihdam alanı oluşturabilmek adına farklı bir dernek çatısı altında buluşturma gereği hissettik ve Kumrulu yönetici ve İşadamları (KUYİAD) derneğini kurduk. Bu dernek çatısı altında üyelerimize yeni iş alanları oluşturmak,mevzuat ve teşvik konularında işadamlarımıza bilgilendirme arzusu ile 2017 programlarından ilkini gerçekleştiriyoruz. Kıymetli Müdürümüz Murat Özdamar bey,SGK teşvikleri konusunda bizlere bir sunum yapacaktır. Katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor,saygılar sunuyorum,”dedi.

SGK İstanbul İl Müdür Yardımcısı Murat Özdamar,”SGK güncel uygulamaları ve teşvikleri” konulu sunumunu slayt eşliğinde katılımcılara gerçekleştirdi. Sunum sonunda katılımcılar SGK ile ilgili sorularını Murat Özdamar’a sorarak cevaplamasını istediler. Murat Özdamar sorularla ilgili güncel cevapları ilgililere aktardı.

Sunum sonunda SGK il müdür yardımcısı Murat Özdamar’a katılımından dolayı ve işadamı Efe Cam sahiplerinden Cemil Eyilik ve Hami Eyilik’e sponsorluğundan dolayı birer plaket sunuldu.

Toplantı boğaz manzarası eşliğinde toplu fotoğraf çekiminden sonra sona erdi.